Salaattipizza
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1 iso pizza tai 2 pienempää annosta
Pizzataikina:
- 1 ½ dl vettä
- ¼ tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 1-2 rkl rypsiöljyä TAI
- 1-2 rkl oliiviöljyö (vaihtoehto)
- 3 dl pizzajauhoja
Punainen pestokastike:
- 185 g valmista punaista pestokastiketta TAI
- 5 aurinkokuivattua tomaattia (vaihtoehto)
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen paprika
- suolaa
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 25 g parmesaanijuustoa
- ½ dl cashewpähkinöitä
Lisäksi:
- 150-200 g mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
- 100 g Vihreäkeiju makeaa friseesalaattia
- 125 g minimozzarellapalloja
- 100-150 g miniluumutomaatteja TAI
- 100-150 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
- 1 punasipuli
- tuoretta rucolaa
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy.
- Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimeriksi sydämen malliseksi.
- Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.
- Valmista punainen pestokastike.
- Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut.
- Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa.
- Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
- Nauti salaattipizza heti!