Kesäinen ahvenburgeri
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 8 Maalahden limppu -leipäviipaletta
- 4 ahvenfileetä
- paistamiseen voita
- ripaus suolaa
Perunasalaatti:
- 1 kg varhaisperunoita
- vettä
- ripaus suolaa
- 1 iso omena
- 1 maustekurkku
- ½ ruukkua tilliä
- 1 kesäsipuli varsineen
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl sinappia
- mustapippuria myllystä
Koristeluun:
- rucolaa
- sitruunan lohko
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla perunasalaatti.
- Keitä tai höyrytä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori omena ja poista siemenkota.
- Leikkaa omena ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna tilli ja kesäsipuli varsineen.
- Yhdistä ainekset.
- Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili, sinappi ja rouhittua mustapippuria.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Paista ahvenfileet kuumalla pannulla voissa ja mausta suolalla.
- Paahda Maalahden Limppu -viipaleet molemmin puolin pannulla.
- Kokoa annos siten, että laitat alimmille viipaleille keon perunasalaattia, päälle ahvenfileen ja pinnalle toisen Maalahden Limppu -viipaleen.
- Koristele ahvenburgeri rucolalla ja sitruunan lohkolla.