Juustohampurilaiset
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 hampurilaissämpylää
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 4 viipaletta cheddarjuustoa
- 2 punasipulia
- 1 rkl voita
- sokeria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
Lisäksi:
- 8 rkl bbq-kastiketta
- salaattia
- 1-2 tomaattia
- 4 siivua voileipäkurkkua TAI
- 4 siivua maustekurkkua (vaihtoehto)
- 4-8 rkl chilimajoneesia
Valmistusohje
- Ota hampurilaissämpylät esille.
- Laita naudan jauheliha kulhoon ja ripottele pinnalle suola. Kääntele jauheliha ja suola tasaiseksi ja muotoile neljä isoa jauhelihapihviä.
- Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin kypsäksi. Laita pihvien päälle cheddar -juustoviipaleet ja anna niiden sulaa.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää sipulirenkaat ja sokeri kuumalle pannulle. Kääntele, kunnes pehmenevät ja saavat hieman väriä. Mausta balsamiviinietikalla.
- Levitä hampurilaissämpylöiden molemmille leikkauspinnoille bbq-kastiketta. Laita väliin jauhelihapihvi, paistettu sipuli, tomaattiviipaleet, salaatinlehti, voileipäkurkku tai maustekurkku ja purista päälle vielä chilimajoneesia.
- Nosta hampurilaissämpylän kansi päälle ja tarjoa heti.
- Juustohampurilaisten seuraksi sopii erinomaisesti kuplajuoma.