Jauhelihapizza

  • 25 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
jauhelihapizza
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

184 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Jauhelihapizza on yksi suomalaisten ehkä perinteisin pizza. Tämä klassikko on helppo valmistaa myös kotona ja tarjota sitä vaikka vieraille. Tuunaa pizzaa oman maun mukaan. Tällä ohjeella valmistat yhden pellillisen pizzaa.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pizzapohja:
  • 2½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • n. ½ dl öljyä
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
  • 1 sipuli silppuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • pizzamaustetta
  • 200 g Emmental-juustoraastetta
  • öljyä paistamiseen
  • ananaspaloja/tomaattiviipaleita/paprikaa/herkkusieniä tms

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola.
  • Lisää jauhot ja öljy koko ajan vatkaten, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta.
  • Ripottele pinnalle hippunen jauhoja ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Kuumenna öljyä kattilassa.
  • Freesaa sipulit.
  • Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  • Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja tomaattimurska, sekä pizzamauste, tarkista maku.
  • Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  • Kaada kastike pizzapohjan päälle.
  • Ripottele pinnalle haluamiasi muita täyteaineita, lopuksi juustoraaste.
  • Paista 225-250 asteisessa uunissa.
  • Nauti jauhelihapizza hyvässä seurassa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä