Jauhelihapizza
- 25 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Pizzapohja:
- 2½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- n. ½ dl öljyä
Täyte:
- 400 g jauhelihaa
- suolaa
- pippurisekoitusta
- 1 sipuli silppuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 prk tomaattipyreetä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- pizzamaustetta
- 200 g Emmental-juustoraastetta
- öljyä paistamiseen
- ananaspaloja/tomaattiviipaleita/paprikaa/herkkusieniä tms
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola.
- Lisää jauhot ja öljy koko ajan vatkaten, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta.
- Ripottele pinnalle hippunen jauhoja ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Kuumenna öljyä kattilassa.
- Freesaa sipulit.
- Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
- Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja tomaattimurska, sekä pizzamauste, tarkista maku.
- Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
- Kaada kastike pizzapohjan päälle.
- Ripottele pinnalle haluamiasi muita täyteaineita, lopuksi juustoraaste.
- Paista 225-250 asteisessa uunissa.
- Nauti jauhelihapizza hyvässä seurassa!