Venäläiset blinit
- 15 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl täysmaito
- 25 g tuorehiiva
- ½ tl suola
- 2 dl vehnäjauho
- 1 ½ dl tattarijauho
- 3 kananmuna
- voi
- 200 - 300 g mäti
- 500 g Salakis maustamaton venäläinen jogurtti
- 2 punasipuli
- maustekurkku
- suolakurkku
- tuore tilli
Blinit sopivat talviseen herkutteluun. Yleensä niiden kanssa tarjotaan mätiä, mutta voit toki korvata mädin myös kylmäsavu- tai lämminsavulohella.
Oletko nähnyt kaupassa tai kokeillut uutta venäläistä jogurttia? Se on upea smetanan korvike ja kestää ruoanlaitossa myös kuumennusta. Kokeile blinien seuraksi.
Venäläiset blinit
8 annosta
5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl tattarijauhoja
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
200-300 g mätiä
500 g Salakis Venäläistä Maustamatonta Jogurttia
2 punasipulia
(maustekurkkua tai suolakurkkua)
tilliä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja tattarijauhot.
Anna turvota 45-60 minuuttia.
Sekoita sitten joukkoon munankeltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vaahdotetut valkuaiset.
Paista kuumalla blini- tai lettupannulla voissa.
Tarjoa seuraksi mätiä, venäläistä jogurttia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.