Tuulihatut lohitäytteellä
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
40 annosta
Pizzataikina:
- 4 dl vettä
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Täyte:
- 300 g yrttituorejuustoa
- 150 g kylmäsavulohta TAI
- 150 g lämminsavulohta (vaihtoehto)
- muutama varsi tilliä
- mustapippuria myllystä TAI
- limepippuria (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan ja kiehauta, kunnes voi on sulanut.
- Lisää vehnäjauhot kerralla ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
- Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen.
- Lusikoi tai pursota pieniä taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä hieman kohoamisvaraa.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Voit pakastaa tuulihatut tässä vaiheessa halutessasi.
- Valmista täyte. Laita tuorejuusto kulhoon ja paloittele joukkoon kylmä- tai lämminsavulohta.
- Hienonna joukkoon tilli ja rouhi seokseen musta- tai limepippuria myllystä. Sekoita ja tarkista maku.
- Tee tuulihattuihin viilto ja pursota täyte tuulihattuihin.
- Tarjoa tuulihatut!