Tuliset jauheliha-pitaleivät ja jogurttinen punakaali-porkkanacoleslaw

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Salakis logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Salakis

Vuoden vaihteen juhlintaankin sopiva tarjottava on trendikästä ja täyttävää. Valmista pitaleivät ja täytteet etukäteen. Jokainen voi täyttää oman annoksensa.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 2 dl vettä
  • 1 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Arrabbiata -pestokastiketta
  • ½ dl avokadoöljyä TAI
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400-500 g jauhelihaa
  • 2 rkl Arrabbiata -pestokastiketta
  • 70 g tomaattipyrettä
  • mustapippuria myllystä
Jogurttinen punakaali-porkkanacoleslaw
  • 250 g punakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 3 dl Salakis Turkkilaista jogurttia TAI
  • 3 dl Salakis Kreikkalaista jogurttia
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi.
  • Liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää Arrabbiata -pestokastike, avokado- tai rypsiöljy, sekä vehnäjauhot alustaen.
  • Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
  • Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen soikean mallisiksi kiekoiksi.
  • Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
  • Paista 275-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna.
  • Kuumenna öljy pannulla.
  • Paista jauheliha kauttaaltaan. Lisää sipulisilppu, valkosipuli, chilipaprika, Arrabbiata-pestokastike, tomaattipyree ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
  • Valmista seuraksi jogurttinen punakaali-coleslaw.
  • Raasta punakaali ja porkkana karkealla raastinterällä.
  • Sekoita jogurtin joukkoon sinappi, viinietikka, sokeri ja mustapippuria.
  • Kääntele seos punakaali-porkkanaraasteen joukkoon ja tarkista maku.
  • Tarjoa coleslaw pitaleipien ja jauhelihatäytteen kanssa.
  • Vinkki! Lactaliksen Turkkilaisesta jogurtista on myös luomu ja laktoositon vaihtoehto.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä