Tuliset grillileivät
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras
Leipä on yksi eniten hävikkiä tuottavista ruokatarvikkeista keittiössämme. Vanhentuneesta leivästä tehtiin aikanaan korppujauhoja, mutta myös erilaisia leipävanukkaita, köyhiä ritareita tai vaikka lämpimiä leipiä. Niistä valmistat myös herkullisen leipäsalaatti Panzanellan. Hieman jo kuivahtaneet leipäviipaleet sopivat mainiosti myös voileipägrilliin tai sen puuttuessa voit paistaa leipäpalat myös uunipellillä tai päällekkäin paistinpannulla.
Katso uusitut Myllyn Parhaan sivutAdvertising information
Ainekset
2 annosta
- 4 kuivahtanutta leipäviipaletta
- 4-6 tl ´Nduja salamilevitettä
- 6 viipaletta kinkkua TAI
- 6 viipaletta kalkkunaa (vaihtoehto) TAI
- 6 viipaletta kalkkunapepperonia (vaihtoehto)
- 4-6 viipaletta jalapenoa
- 2-4 miniluumutomaattia
- 1 pallo mozzarellajuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä TAI
- 1 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Leikkaa leipä viipaleiksi tai käytä valmiita leipäviipaleita.
- Levitä puolelle leipäviipaleista salamilevitettä ja laita pinnalle kalkkunapepperonia, kinkkua tai kalkkunaa.
- Laita päälle jalapenoa, puolikkaita miniluumutomaatteja ja mozzarellajuustoa.
- Laita päälle toinen leipäviipale ja voitele pinta oliivi- tai rypsiöljyllä.
- Paahda leivät voileipägrillissä, uunissa uunipellillä tai päällekkäin kuumalla paistinpannulla.
- Nauti tuliset grillileivät heti.