Täytetyt sillimunat
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Täytetyt sillimunat
Vihreäkeijun yrttitarhoilla kasvatetaan myös viinisuolaheinää. Onko se sinulle tuttu?
Kauniit vihreät lehdet punaisella lehtiruodilla maistuvat salaattisekoituksissa ja toimivat erilaisten ruokien koristelussa. Makua on verrattu ketunleipiin. Käytä esimerkiksi voileipäkakkujen koristelussa tai sosekeiton päällä.
Täytetyt kananmunat ovat helppotekoisia ja niitä voit muuntaa omien mieltymysten mukaan. Koristelussa voit käyttää kasviksia, yrttejä, kaloja, rapuja tai vaikka erilaisia leikkeleitä. Nämä sopivat erilaisiin suolaisiin pöytiin suupaloiksi, salaattipöytään, juhannusherkutteluun, vappuun, pääsiäisjuhliin ja joulupöytään, eli oikeastaan milloin tahansa.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 5 kananmunaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- muutama viinisuolaheinää
Pinnalle:
- 10 palaa matjessisilliä
- 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
Koristeluun:
- Vihreäkeiju Viinisuolaheinää
Valmistusohje
- Halkaise keitetyt kananmunat pitkältä sivulta kahteen osaan.
- Koverra keltuaiset syvälle lautaselle tai kulhoon.
- Sekoita joukkoon majoneesi ja hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta.
- Hienonna muutama viinisuolaheinä ja sekoita täytteeseen.
- Laita se pursotinpussiin ja leikkaa kertakäyttöiseen pussiin reikä pursottamista varten.
- Täytä kananmunanpuolikkaat pursottaen ja laita koristeeksi jokaiseen pala matjessilliä.
- Ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.
- Laita tarjoiluvadille viinisuolaheinää ja asettele kananmunat päälle.
- Tarjoa!
Kauppalista
Uusin Viikon ruokalista®
Viikon ruokalista® vko 48/2024
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin