Täydellinen pizza pizzauunissa

  • 15 min Työaika
  • 1 h 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Täydellinen pizza
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

101 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Preeco logo

Kaupallinen yhteistyö Preeco

Pizzauunit ovat olleen hittejä. Pizzauunilla voit valmistaa upeat pizzat omalla kotipihallasi tai kesämökilläsi. Riittää että valitset palamattoman alustan pizzauunillesi. Preecon valikoimista löytyy pizzauuneja, joista itse testasin Bighorn-pizzauunia. Helposti kasattava uuni on näppärän kokoinen. Pelleteillä toimiva uuni lämpiää noin puolessa tunnissa. Lisävarusteiksi kannattaa hankkia pari erikokoista pizzalapiota, isompi pizzan laittamiseen uuniin ja pienempi sen kääntelyyn. Infrapunalämpömittari on hyvä hankinta, sillä muuten oikean lämpötilan mittaus menee arvailuksi. Lue pizzauunin käyttöohje huolella ennen ensimmäistä käyttöä.

Pizzan valmistus kannattaa aloittaa taikinan teolla. Taikinan kohotus kestää puolitoista tuntia. Kun pizzauuni lämpiää, voit jo täyttää pizzan omilla lempitäytteilläsi. Suosittelen ripottelemaan pizzajauhoja pizzalapiolle, jolloin pizzan valuttaminen uuniin on helppoa. Mikä on Sinun täydellinen pizza?

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Pizzataikina:
  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • suolaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl pizzajauhoja
Täytevaihtoehtoja: Pinnalle per pizza:
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • punaista pestoa (vaihtoehto)
  • smetanaa (vaihtoehto)
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • 50-100 g savupororouhetta TAI
  • (vaihtoehto) pulled pork -lihaa (vaihtoehto)
  • (vaihtoehto) kypsä broilerinfileepalaa (vaihtoehto)
  • 5 miniluumutomaatteja TAI
  • 5 kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 25-50 g mozzarellajuustoa TAI
  • 25-50 g fetajuustoa (vaihtoehto)
Koristeluun:
  • tuoretta basilikaa TAI
  • tuoretta rucolaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinaan pizzajauhot.
  • Anna kohota peittämättä noin puolitoista tuntia.
  • Jaa taikina kolmeen tai neljään yhtä suureen osaan ja kaulitse taikina ohueksi levyksi. Muoto saa olla trendikkään epämääräinen.
  • Laita pizzalapiolle hieman pizzajauhoja kauttaaltaan ja laita taikina lapiolle.
  • Levitä ensin pinnalle tomaattipyree, pesto tai smetana ja ripottele sitten mozzarellajuustoraaste.
  • Ripottele päälle muut täytteet ja laita uuniin, kun lämpötila on reilu 300 astetta.
  • Käännä pienellä pizzalapiolla aina neljännes pizzasta noin 15 sekunnin välein, kunnes pohja on kauniin värinen.
  • Ota pizza uunista ja koristele basilikalla tai rucolalla.
Pizza

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä