Pulled pork -pitaleivät

  • 30 min Työaika
  • 5 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
pulled pork pitaleivät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Hookoo

Täytetyt pitaleivät ovat ihania! Voit käyttää niiden täytteenä oikeastaan mitä vain. Tällä kertaa leivät nautitaan pulled pork -täytteellä.

Herkullinen Pulled pork, eli nyhtöpossu on todella monipuolinen. Mikäli valmistat sen itse, mausta liha maustekastikkeilla ja kypsennä liha miedolla lämmöllä useita tunteja. Mikäli omistat painekattilan, käytä sitä. Painekattilassa liha kypsyy noin tunnissa ja saat siitä erittäin mureaa ja herkullista. Valmista pulled porkia löydät kaupan kylmäkaapeista.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1,2 kg valmista pulled pork -lihaa (tai ainekset)
Pitaleivät:
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl siirappia
  • 1 ½ tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl avokadoöljyä TAI
  • ½ dl rypsiöljyä (vaihtoehto)
Kaali-porkkanasalaatti:
  • 150 g keräkaalia
  • 1 porkkana
  • 2-3 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • ½ dl tillisilppua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl punaista chilipaprikaa hienonnettuna
Lisäksi:
  • 1-2 isoa sipulia
  • 1-2 tomaattia
  • rucolaa

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  • Purista pakkauksen maustekastikepussit yhtä lukuun ottamatta kulhoon ja käännä liha joukkoon siten, että se peittyy kokonaan.
  • Laita liha uunivuokaan ja kypsennä folion alla 150-asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai 100-asteisessa uunissa noin seitsemän tuntia tai yön yli.
  • Revi liha sopiviksi suupaloiksi ja mausta viimeisellä maustekastikepussilla.
  • Leivo pitaleivät.
  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
  • Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot, sekä avokado- tai rypsiöljy.
  • Vaivaa taikina kimmoisaksi ja pyöritä tangoksi jauhotetulla työlaudalla.
  • Jaa tanko kuuteen tasakokoiseen palaan ja pyöritä palloiksi.
  • Litistä käsin pyöreiksi tai soikeiksi pitaleiviksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Paista 250-300-asteisessa uunissa yläritilätasolla 5-7 minuuttia.
  • Raasta keräkaali ja kuorittu porkkana karkealla raastinterällä.
  • Sekoita joukkoon vaalea viinietikka, tillisilppu, suola, sokeri ja hienonnettu chilipaprika.
  • Täytä pitaleivät lihalla ja kaali-porkkanasalaatilla. Tarjoa lisäksi sipulia, tomaattia ja rucolaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä