Pizzapohja
- 5 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Tee helppo pizzataikina. Taikina valmistuu nopeasti. Hyvä pizzapohja on erinomaisen pizzan edellytys. Tästä ohjeesta saat kaksi ohutta pizzaa, jotka voit valmistaa vaikka pizzauunissa tai pizzakivellä. Täytteeksi voit käyttää homejuustosta ja ananaksesta aina muikkuihin ja pororouheeseen. Vain mielikuvitus on rajana.
Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 1½ dl vettä
- ¾ tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 dl pizzajauhoja
Valmistusohje
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
- Lisää rypsiöljy ja pizzajauhot vaivaten.
- Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kaulitse taikina vehnä- tai pizzajauhoja apuna käyttäen haluamaasi muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai esilämmitetylle pizzakivelle.
- Lisää pizzapohjan päälle täytteet.