Pepperonipizza uunissa
- 15 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.
Itse tehty pizza maistuu aina.
Myllyn Paras on tuonut markkinoille kätevän kauraisan pizzajauhon. Pussillisesta valmistat pellillisen pizzaa tai muutaman pienemmän pizzan. Helposti muotoiltava taikina on kätevä työstää. Tarvitset pizzapohjaa varten lisäksi vain hiivaa, vettä ja tilkan öljyä. Nyt valmistetaan pepperonipizza uunissa. Voit myös vaihtaa täytteitä oman maun mukaiseksi.
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
Pizzapohja (uunipellillinen):
- 2 ½ dl vettä
- 15 g tuorehiivaa TAI
- 5-6 g kuivahiivaa (vaihtoehto)
- 1 pss (330 g) Myllyn Paras Kaurainen pizzajauho
- 2 rkl oliiviöljyä
Salsa verde:
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 2 ruukkua tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ¾ dl oliiviöljyä
- 2 tl kapriksia
- 3 sardellia (halutessasi)
Lisäksi:
- 50 g pepperoniviipaleita
- 2 palloa mozzarellajuustoa
Valmistusohje
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se pizzajauhon joukkoon ja käytä nesteenä hieman lämpimämpää vettä.
- Sekoita kauraisat pizzajauhot nesteeseen ja vaivaa joukkoon oliiviöljy.
- Anna pizzataikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 45 minuuttia.
- Kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista salsa verde.
- Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne yrttien kanssa tehosekoittimeen tai pieneen kulhoon.
- Lisää joukkoon omenaviinietikka, oliiviöljy, kaprikset (ja sardellit). Hienonna kastikkeeksi.
- Levitä salsa verde pizzapohjalle.
- Laita päälle pepperoniviipaleita ja murenna päälle mozzarellaa.
- Paista 250 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Tarjoa pepperonipizza heti.
