Mehevä tomaatti-focaccia
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 dl vesi
- 25 g hiiva
- ½ tl suola
- 3 rkl oliiviöljy
- 5 dl vehnäjauho
Pinnalle
- ½ dl oliiviöljy
- 100-150 g kirsikkatomaatti
- 50-100 g fetajuusto
tuore rosmariini
- karkea suola
Tuore focaccia on ihana leipä, joka maistuu niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin illanistujaisissa.
Valmista myös juhlien seisovaan pöytään.
Mehevä tomaatti-focaccia
9-11 annosta
3 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
½ dl oliiviöljyä
100-150 g kotimaisia kirsikkatomaatteja
50-100 g fetajuustoa
tuoretta rosmariinia
karkeaa suolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, oliiviöljy ja vehnäjauhot sekoittaen.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuorattuun, noin 15×25 cm uunivuokaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Sivele kohonneen leivän pinnalle oliiviöljyä.
Puolita pinnalle kirsikkatomaatteja. Murusta päälle fetajuustoa ja ripottele päälle rosmariinia.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Rouhi valmiin leivän päälle karkeaa suolaa.