Lihapiirakka

  • 1 h Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
lihapiirakat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

79 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Lihapiirakka on kaikille tuttu lähinnä grilleiltä tai erilaisista tapahtumista. Oletko kokeillut itse tehdä lihapiirakoita? Tästä määrästä voit laittaa osan pakastimeen ja tarjota välipalana, iltapalana tai retkieväänä.

Advertising information

Ainekset

26 annosta
Taikina
  • ½ l vettä
  • 2/3 pkt tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 dl puuroriisiä
  • tai jasmiiniriisiä
  • tilkka öljyä TAI
  • tilkka margariinia (vaihtoehto)
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli silppuna
  • suolaa
  • mustapippuria
Uppopaistamiseen:
  • 1 l rypsiöljyä tai paistoöljyä

Valmistusohje

  • Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola, öljy ja jauhot alustaen.
  • Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Tee taikinan kohotessa täyte.
  • Keitä riisi kypsäksi.
  • Keitä riisi kypsäksi.
  • Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon kypsä riisi.
  • Kaulitse taikina noin ½ cm paksuksi levyksi, ota pyöreällä muotilla ympyröitä, laita muutama lusikallinen täytettä ympyrän keskelle ja painele ympyrät puolikuun mallisiksi.
  • Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa noin 180 asteiseksi.
  • Nosta pari lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista piirakat molemmin puolin, kunnes saavat kauniin, ruskean värin.
  • Valuta talouspaperin tai ritilän päällä.
  • Laita päälle liina, jotta piirakoiden pinta pehmenee.
  • Nauti lihapiirakat sellaisenaan tai vaikka sinappikurkkusalaatin kera!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä