Kasvis-homejuustopasteijat ja glögi
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 lehtitaikinalevy
- 2 raitajuuri
- 1 juuripersilja
- 1 rkl öljy
- 1 dl Hunajainen SAM Toscanan hunaja
- 100 g sinihomejuustomuru
- kananmuna
- pinjansiemeniä
- 4 dl vesi
- 4 dl laimentamaton mehu
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- tuore inkivääri
Lunta sataa ja nyt jos koska on aika sytyttää kynttilät ja fiilistellä lähestyvää joulua. Valmista ihanat kasvis-homejuustopasteijat ja kiehauta samalla höyrävä glögi.
Kasvis-homejuustopasteijat ja glögi
8 annosta
4 lehtitaikinalevyä
2 raitajuurta
1 juuripersilja
1 rkl öljyä
½ dl Hunajainen SAM, Toscanan hunajaa
100 g sinihomejuustomurua
Voiteluun:
kananmuna
pinjansiemeniä tai muita siemeniä
Glögi:
4 dl vettä
4 dl laimennettavaa mehua (mitä tahansa)
1 kanelitanko
1 tähtianis
pieni pala tuoretta inkivääriä
4 rkl Hunajainen SAM Toscanan hunajaa
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte.
Kuori raitajuuret ja juuripersilja. Leikkaa ne ohuiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista suikaleita hetki, kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon homejuustomuru ja kuumenna.
Halkaise lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman isommiksi.
Laita täytettä keskelle ja käännä pasteijat rulliksi siten, että sauma jää alle.
Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä tai muita siemeniä.
Paista 225 -asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Valmista glögi.
Laita vesi, laimennettava mehu, kanelitanko, tähtianis, pala tuoretta inkivääriä ja Toscanan hunaja kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Siivilöi.
Kaada lasiin ja nauti!
Vinkki! Tarjoa glögin seuraksi halutessasi mantelilastuja ja rusinoita.