Kastejuhlatarjoilut

Uusimmat reseptit
Advertising information
Sain tehtäväkseni järjestää tarjoilut sukulaislasten kastejuhlaan.
En valitettavasti itse ehtinyt juhlaan mukaan, siksi en saanut myöskään kuvaa tarjoilupöydästä.
Juhlijoita oli kaikkiaan 30.
Muiden juhliin en juuri pääse kehittelemään uusia ohjeita, vaan yleensä ne valitaan suoraan tältä sivustolta, näin kävi nytkin.
Tässä näette kuitenkin hieman määriä paljonko tarjottavaa on varattu tuolle vierasmäärälle.
Tarjolla oli…
Kinkku-juusto-pastasalaatti (valmista salaattia 5-6 litraa)
2 pss (a 425 g) Torino Tricolori simpukkapastaa
vettä
suolaa
700 g saunapalvikinkkua
500 g kirsikkatomaatteja
300 g emmental-juustoa
2 isoa prk ananaspaloja valutettuna
500 g viinirypäleitä puolitettuina
1 kg majoneesia
4-5 prk kermaviiliä
1 ruukku persiljaa
2 tl Dijon hunajasinappia
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Leikkaa kinkku kuutioiksi, kirsikkatomaatit puolikkaiksi tai lohkoiksi ja juusto kuutioiksi.
Sekoita majoneesin joukkoon kermaviili, sinappi, hienonnettu persilja ja paprikajauhe.
Yhdistä kaikki salaatin ainekset, sekoita joukkoon kastike. Tarkista maku. Nosta viileään odottamaan tarjoiluhetkeä.
Kun suolaisia piirakoita pitää olla paljon, ne on kätevintä valmistaa uunipellillä.
Pellilliseen piirakkaa pitää ohje normaaliin nähden kaksinkertaistaa.
Pellillisestä saa leikattua 25-30 palaa.
Tonnikalapiirakka (pellillinen)
Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
300 g margariinia
suolaa
1 dl vettä/kermaa
Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Täyte:
2 prk tonnikalaa
1/2 punainen paprika suikaleina
1-2 dl tilliä
250 -300 g juustoraastetta
6 munaa
6 dl kerma-maitoa
suolaa
Ota pohja uunista ja lisää tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.
Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa, kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.

Broileripiirakka
Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
300 g margariinia
suolaa
1 dl vettä/kermaa
Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Täyte:
tilkka öljyä
800 g broilerin filesuikaleita
suolaa
paprikajauhetta
currya jauheena
1-2 kevätsipulia silppuna
5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
2 pkt mozzarellajuustoa
250 -300 g juustoraastetta
6 munaa
6 dl kerma-maitoa
suolaa
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerisuikaleet, mausta suolalla, paprikajauheella ja currylla.
Levitä broilerisuikaleet esipaistetun pohjan päälle.
Silppua pinnalle kevätsipulit ja aurinkokuivatut tomaatit, paloittele myös mozzarella.
Sekoita kerma-maitoon munat ja juustoraaste, sekä hieman suolaa.
Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa, kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.

Tuulihatut n.200 kpl
6 dl vettä
300 g voita tai margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
8 munaa
täyte:
200 g Creme Bonjour Hell tomaatti-chilituorejuustoa
200 g sulatejuustoa
100 g maitorahkaa
Kiehauta margariini ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella. Ota taikinasta nokareita ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, tai pursota pursottimella. Ihan pieni nokare riittää, ne turpoavat reilusti. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Valmista täyte sekoittamalla ainekset tasaiseksi. Jätä tahna maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pieni viilto tuulihatun ylälaitaan ja pursota täyte tuulihatun sisään.
Banaanikakku perhosvuoassa
150g margariinia
4,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
0,75dl kermaa
3 banaania
Kuorrutus:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
muutama rkl maitoa
elintarvikevärejä
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, soseutetut banaanit ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa noin 1 tunti. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Vatkaa kuorrutteen voi ja tomusokeri tasaiseksi, mausta vaniljasokerilla, ohenna maidolla.
Jaa seos pieniin kulhoihin ja värjää seokset haluamillasi väreillä.
Pursota ensin rajaukset ohuella, suorapäisellä tyllalla. Täytä sitten rajatut alueet pienellä tähtityllalla.
Nosta kakku kylmään.
Sokerikreemillä kuorrutetut kakut kannattaa koristella jo tarjoilua edeltävänä iltana, jolloin kuorrute ehtii kovettua ja väri syventyä.
Vuokaa, elintarvikevärejä ja pursotusvälineitä voi tilata täältä .

Appelsiinimuffinit 50 kpl
300 g margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
3 dl maitoa
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
Kuorrutus:
500 g tomusokeria
appelsiinimehua TAI vettä ja appelsiiniaromia
Pinnalle:
DrOetkerin kesäkukka-koristekuvioita
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen.
Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Kuorruta jäähtyneet muffinit appelsiininmakuisella tomusokerikuorrutteella.
Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiininmehua tai vettä sen verran, että seos on levittyvää, mutta paksuhkoa. Mausta tarvittaessa appelsiiniaromilla.
Nosta täytettä muffinin keskelle.
Koristele esimerkiksi kesäkukka koristekuvioilla.

Turkinpippuri-sitruuna-marenkipiiras
Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kiisseli:
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
4 munankeltuaista
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia
Marenki:
4 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
75-150 g Turkinpippurimurskaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Tee sillä välin kiisseli:
Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.
Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.
Kaada kiisseli paistetun pohjalevyn päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes vaahto saa hieman väriä.

Sitruuna-marenkitorttu
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.
Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.
Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Valkosuklainen mansikka-raparperikakku
Pohja:
6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Mansikka-raparperitäyte:
200 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
1 rkl vettä
7 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Sunnuntai sitruuna tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua
Laita kasariin raparperiviipaleet, mansikat, sokeri, sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon ”sitruunatuorejuusto.” Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.
Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Valkosuklaatäyte:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 4-6 tl vaniljasokeria
Pinnalle: n. 1 l mansikoita
Kiille: 3 dl vettä + 1 1/2 dl hyytelösokeria
Hyydytä kakku paistovuoassaan.
Laita kaksi reilunkokoista kelmua vuoan pohjalle ja reunojen yli.
Laita kakun kansiosa pohjalle ylösalaisin.
Kostuta levy ja kaada päälle toinen täyte.
Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada pinnalle toinen täyte.
Nosta päälle vielä kakun pohjaosa ylösalaisin, kostuta.
Suojaa kakku ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.
Kumoa hyytynyt kakku suoraan tarjoiluvadille.
Asettele pinnalle mansikat.
Kiehauta vesi kasarissa, lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä hetki ja lusikoi liemi mansikoiden päälle.
Vaahdota Flora vispi tai kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota ensin kakun reunat ja sitten vielä kakun yläosa.