Kastejuhlatarjoilut

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Valmistin suolaiset tarjoilut kastejuhliin, joiden vierasmäärä oli noin 30 henkilöä.  Makeat kakut leipoi päivänsankari-prinsessan täti, joista ainakin vadelmakakku on Hellapoliisin ohjeella valmistettu.

bottom


Broileri-pastasalaatti

n. 800 g Torinon pikkusimpukka -pastaa (tricolori)
suolaa

tilkka öljyä tai margariinia
1,2 kg broilerin filesuikaleita
suolaa
paprikajauhetta
currya jauheena

3 omenaa kuorittuina ja kuutioituina
2 isoa prk ananaspaloja valutettuna
1/2- 1 pkt kevätsipulia silppuna
1/2 kg viinirypäleitä
2 rasiaa kirsikkatomaatteja

445 g majoneesia
5-6 prk kermaviiliä
paprikajauhetta
currya jauheena

koristeeksi: säilykemangoa 1 prk, sekä kirsikkatomaatteja

Keitä pasta suolalla maustetussa, väljässä vedessä, valuta.
Kuumenna rasva pannussa, lisää joukkoon paprikajauhe ja curry, kääntele hetki, lisää sitten joukkoon broilerisuikaleet.

Pilko muut salaattiainekset. Sekoita keskenään kaikki ainekset, älä valuta broilerin paistolientä pois, sillä siitä irtoaa ihanaa makua.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja lisää se muiden ainesten joukkoon.

Lisää halutessasi joukkoon yrttejä.

Huom! Mikäli valmistat salaatin juhliin ja haluat helpottaa työtaakkaasi, valmista salaatti pastaa vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sekoita kaikki muut ainekset kastikkeen joukkoon, mutta keitä ja valuta pasta vasta mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä, sillä pasta imee itseensä nestettä ja turpoaa, jolloin salaatista tulee pitkällä seisottamisella kuiva.

bottom

Voileipäkakku

50 viipaletta Linkosuon moniviljapaahtoleipää

n. 5 dl  kiehuvaa vettä, johon on liuotettu 2 Maggin Yrttikimppu fondikuutiota 

Täyte 1:
n. 700 g palvikinkkua palana
400 g creme fraichea
1 punainen paprika
n. 1 rkl sinappia

Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä tai sauvasekoittimella.

Täyte 2:
400 g ruohosipulituorejuustoa
400 g creme fraichea
persiljaa silppuna

Sekoita ainekset keskenään.

Levitä leivinpaperilla tai tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle 5 leipäviipaletta pituussuunnassa peräkkäin, kaksi vierekkäin leveyssuunnassa, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä, riippuen leivän koosta ja rakenteesta.

Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle toinen kerros leipäviipaleita, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen kerroksen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin tai tuorekelmun reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti.

Koristeluun:
n. 500-600 g majoneesia, josta osan voit korvata creme fraichella tai vaahdotetulla kermalla
n. 200 g ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä
juustoraastetta
viinirypäleitä
kurkkua
kirsikkatomaatteja
salaatinlehtiä
sinimailasen ituja
herneeversoja

Siisti tarvittaessa kakun reunoja veitsellä tasaiseksi.

Kuorruta kakku majoneesilla ja koristele mielesi mukaan.



Cocktailpiirakat ja savuporotahna
50 kpl

Paista cocktailpiirakat 225-250 asteisessa uunissa, voitele sulalla voilla tai kastele piirakat kattilassa, jossa on sulatettua margariinia/voita ja maitoa. Nosta hetkeksi ritilälle, jolloin ylimääräinen neste valuu pois.

Täyte:
400 g Violan pippurituorejuustoa
100 g creme fraichea
75 g kylmäsavuporoa rouheena

Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi,  pursota jäähtyneiden piirakoiden päälle, koristele persiljalla.

Suolaiseksi toivottiin pekoni-purjopiirakkaa. Huomioi, että alla oleva ohje riittää pyöreään piirakkavuokaan. Pellille tehtynä ainekset tulee tuplata.

Näitä pellille tehtyjä piirakoita tein kaksi. Yhdestä pellillisestä tulee keskimäärin 25 annospalaa.

Pekoni-purjopiirakka

Pohja: 
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia, 0,5 dl maitoa 

Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
135 g pekonia
10-15 cm pätkä purjoa silputtuna

2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
150 g juustoraastetta

Paista pekonisilppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.

Nosta pekoni-purjoseos piirakkapohjan päälle.

Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tonnikalasydämiä leivoin silikonisissa muffinivuoissa, joita myy ainakin Bake and Party ja Tupperware.

Alla oleva ohje riittää yhteen pyöreään piirakkavuokaan. Leivoin pikkupiirakoita tällä ohjeella 30 kpl, tein reseptin 2 1/2 kertaisena.

Tonnikalapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
0,5 dl vettä/kermaa

Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Täyte:
1 prk tonnikalaa
paprikaa
tilliä
100-200 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kerma-maitoa
suolaa

Ota pohja uunista ja lisää  tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.

Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Mikäli teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä pohjan, että täytteen ainekset.



Fetasalaattia iso boolimaljallinen

1 isohko kerä jäävuorisalaattia
2 ruukkua jääsalaattia
2 ruukullista tammenlehväsalaattia
2 rasiaa miniluumutomaatteja
1 keskikokoinen kurkku
2 prk vihreitä oliiveja
1-2 punasipulia
3 prk Apetina Fetakuutioita valutettuna
herneenversoja

Silppua salaatit, puolita miniluumutomaatit, kuutioi kurkut ja viipaloi ohuelti punasipulit.
Sekoita kaikki salaatin ainekset  keskenään, koristele herneenversoilla.

Salaattikastike

2 munankeltuaista
2 tl omenaviinietikkaa
2 rkl sinappia
3/4 dl ketsuppia
1- 1 1/2 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
3-5 isoa valkosipulinkynttä murskana
n. 3 dl rypsiöljyä
hieman kylmää vettä

Erottele kulhoon keltuaiset, lisää etikka, sinappi, ketsuppi, mausteet ja valkosipulinkynnet.
Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen, kunnes seos on paksua majoneesia.
Ohenna pienellä määrällä kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi.

Tarjolla oli lisäksi kaksi kappaletta kumpaakin kakkua.
Toinen on hyydytetty vadelmakakku, toinen kahden suklaan kakku .

En pysty linkittämään vadelmakakkua, sillä en ole ihan varma mikä kakku se on, mutta hyydytettyjä kakkuja löytyy runsaasti kategoriasta kakut—->hyydytetyt kakut.

Juomaksi keitin noin 70 kupillista kahvia.
Lisäksi oli teetä, mehua, limuja ja Geisha-karkkeja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä