Espanjalainen munakas
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- sipuli
- punainen paprika
- kananmuna
- kerma
- vesi
- suola
- mustapippuri
- peruna
- kirsikkatomaatti
- juustoraaste
Kun jääkaapissa on edelliseltä ruoalta ylijääneitä perunoita, ne saa hyödynnettyä hyvin espanjalaiseen munakkaaseen.
Munakas on niin ruokaisa, että sillä täyttää vatsan hyvin lounasaikaan, tai vaikka työpäivän päätteeksi, kun nälkä kurnii vatsassa.
Täytteeksi voit kätkeä aineksia mielesi mukaan.
Tästä munakkaasta riittää syötävää kahdellekin ruokailijalle.
Espanjalainen munakas
tilkka öljyä
1 iso sipuli silppuna
1/2 punainen paprika paloiteltuna
6 kananmunaa
2 rkl kermaa tai vettä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
4 keskikokoista perunaa kuorittuina ja viipaloituina
5 kirsikkatomaattia puolitettuina
100 g juustoraastetta
Kuumenna tilkka öljyä pannussa.
Kuullota sipulisilppua ja paprikaa hetki.
Sekoita munat, kerma ja mausteet sekaisin. Kaada seos pannuun ja työnnä massaa lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes munakasmassa alkaa hyytyä, eikä enää valu takaisin reunoille.
Nosta pinnalle viipaloidut perunat, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Anna munakkaan hyytyä vielä hetki miedolla lämmöllä.
Valuta munakas tarjoilulautaselle ja rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria myllystä.