Piparitötteröt
Uusimmat reseptit
Advertising information
Piparitötteröt
1 dl siirappia
4 rkl piparkakkumaustetta
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaa
2 tl soodaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi ja piparkakkumauste, jäähdytä.
Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, lisää siirappiseos, vatkattu muna ja kerma, johon on sekoitettu sooda.
Lisää jauhot, sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin.
Laita taikina jääkaappiin yöksi.
Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja leikkaa se noin kolmen senttimetrin levyisiksi suikaleiksi. Kieputtele suikale voitaikinatötterön ympärille. Paista 175 asteisessa uunissa.
Poista jäähtyneen tötterön sisältä metallinen torvi.
Täytä jäähtyneet tötteröt esimerkiksi vaniljajäätelöllä, jonka joukkoon on lisätty Fazerin Joulusuklaata tai Mariannesuklaata.