Pipariruudut
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 3 dl fariinisokeri
- (vaihtoehto) sokeri
- 4 ½ dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
- 2 tl ruokasooda
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 rkl piparkakkumauste
- 1 ½ dl piimä
- 150 g (sulatettuna) voi
- (vaihtoehto) margariini
Pinnalle:
- 400-500 g tuorejuusto
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 dl tomusokeri
- ripaus kaneli
- (vaihtoehto) kardemumma
- (vaihtoehto) piparkakkumauste
- Semper piparkakku
- punainen kirsikka
Leivo herkulliset pipariruudut joulunajan herkutteluun.
Nämä sopivat myös syötäväksi joululahjaksi.
Pipariruudut
15-20 annosta
4 munaa
3 dl fariinisokeria tai sokeria
4 ½ dl Semper FinMix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl piparkakkumaustetta tai 1 ½ tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja ½ tl inkivääriä
1 ½ dl piimää
150 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
400-500 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
ripaus kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta
Pinnalle:
Semper Piparkakkuja
punaisia cocktailkirsikoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
Jäähdytä.
Laita tuorejuusto kulhoon.
Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.
Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.
Koristele gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.