Mustikkapiirakkatikkarit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Leivo mustikkapiirakka hauskoiksi annostikkareiksi.
Ripottele pinnalle halutessasi pähkinärouhetta tai raesokeria.
Mustikkapiirakkatikkarit
10 kpl
100 g voita tai margariinia
2 1/ dl vehnäjauhoja
2 rkl taloussokeria
2 rkl vettä
Täyte:
1- 1½ dl mustikoita
2 rkl hienonnettua minttua
½ dl fariinisokeria
Pinnalle:
1 munanvalkuainen
(ruokokidesokeria)
(1 dl hienonnettuja pähkinöitä tai manteleita)
5 grillitikkua
Mittaa kulhoon voi tai margariini ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja taloussokeri.
Lisää vesi nopeasti joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla.
Ota halkaisijaltaan noin 7-8 cm juomalasilla pyöreitä aihioita ja laita puolet uunipellille.
Jaa mustikat, minttu ja fariinisokeri piiraspohjille ja nosta toiset taikinaosat näiden päälle.
Painele haarukalla reunat kiinni ja voitele munanvalkuaisella.
Ripottele pinnalle ruokokidesokeria tai hienonnettuja pähkinöitä.
Paista 200 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Puolita grillitikut ja tökkää tikut valmiisiin pikkupiiraisiin.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki! Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Huom! Resepti on lainattu Dansukker-sivustolta.