Lusikkaleivät
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukkerin kanssa.
Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Niiden valmistus ei ole vaikeaa, vaikka onkin hieman aikaa vievää. Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera. Tästä annoksesta tulee noin 80-90 puolikasta, eli 40-50 valmista lusikkaleipää.
Kierittele valmiit, täytetyt pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa, joka on kauniin pienikiteistä sokeria.
Advertising information
Ainekset
40-50 annosta
- 200 g voita
- 1 ½ dl Dansukker Siro TAI
- 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Väliin:
- n. ½ dl vadelmahilloa TAI
- n. ½ dl vadelmamarmeladia (vaihtoehto)
Pinnalle:
- Dansukkerin Siro erikoishienoa sokeria
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
- Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
- Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
- Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
- Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa.
- Tarjoa lusikkaleivät.