Kandisokerikeksit eli ranskalaiset piparkakut

  • 12 h Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

41 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 100 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • ½ dl Dansukker Tumma siirappi
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeri
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl inkivääri
  • 1 tl kaneli
  • ripaus neilikka

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kandisokerikeksit eli ranskalaiset piparkakut ovat herkullisen makuisia sellaisenaan vaikkapa kahvin kanssa nautittuna, mutta ne sopivat erinomaisesti myös erilaisten kakkujen ja piiraiden pohjaksi murustettuna. Valmista taikina edellisenä päivänä jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä viipaleina uunipellillä.

Kandisokerikeksit eli ranskalaiset piparkakut
12-16 kpl

100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker tummaa siirappia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja muscovadosiirappi ja ruokokidesokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile vehnäjauhoja apuna käyttäen tangoksi ja litistä tasapaksuksi.
Kääri kelmun sisään. Laita taikina lepäämään jääkaappiin yön yli.
Leikkaa kovettunut taikina tasakokoisiksi suorakaiteen mallisiksi kekseiksi ja paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä