Gluteenittomat piparkakut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- ruokokidesokeri
- tumma siirappi
- piparkakkumauste
- kaneli
- neilikka
- inkivääri
- muna
- gluteeniton jauhoseos
- ruokasooda
- perunajauho
Piparkakut kuuluvat joulun aikaan. Niiden nauttiminen onnistuu myös gluteenittomasti. Taikina on helppo käsitellä ja leipoa. Kokeile
Gluteenittomat piparkakut
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI 2 tl kanelia, 1/2 tl neilikkaa ja 1 tl inkivääriä
1 muna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
Kaulinnan avuksi:
perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Paloittele voi tai margariini kattilaan.
Lisää ruokokidesokeri ja tumma siirappi, sekä leivontamausteet. Kiehauta, kunnes rasva sulaa.
Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon vatkaten.
Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
Kaulitse taikina perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella ripotellulla pöydällä.
Ota muotilla kuvioita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Jäähdytä ja koristele halutessasi.