Lakritsisuukot
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 kananmuna
- 2 dl sokeri
- 1-2 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- 12 kpl marie-keksi
- 200 g maitosuklaa
- 24 elintarvikesilmä
Oletko koskaan valmistanut itse suukkoja?
Suukkojen valmistus on hauskaa. Mausta seos lakritsijauheella ja saat upeat lakritsisuukot. Koristele halutessasi suukot hauskoilla silmillä.
Muistathan että löydät tuotteita esimerkiksi Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta
Lakritsisuukot
12 kpl
3 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
1-2 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta TAI maun mukaan
12 kpl Marie-keksejä
200 g maitosuklaata
(24 syötävää elintarvikesilmää)

Laita kananmunanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Sekoita lopuksi joukkoon lakritsijauhe ja tarkista maku.
Laita seos isopäisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
Laita Marie-keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pursota lakritsivaahto keksien päälle keoksi ja laita suukot 175-asteiseen uuniin keskiritilätasolle noin 7 minuutiksi, kunnes keot jähmettyvät.
Sulata sillä välin suklaa. Paloittele maitosuklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Valuta sulatettua suklaata päälle lusikalla tai sivele seos pinnalle pullasudilla. Koristele halutessasi hauskoilla elintarvikesilmillä. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.