Uunifetapasta
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Uunifetapastan reseptiin törmäsin vuosia sitten Uusi-Seelantilaisessa ruokalehdessä (Dish.co.nz: Baked feta with tomatoes and spaghetti), mutta ruokabloggaaja Jenni Häyrisen (Liemessä) valmistamana siitä innostui somekansakin.
Superhelppo ruoka, jota voi tuunata mielinmäärin. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin chiliä ja sitä voit laittaa joko tuoreena tai hiutaleina, jolloin saat jauhetta paremman maun. Joukkoon voit sekoittaa myös erilaisia tuoreita tai kuivattuja yrttejä, tuoreet toki vasta valmiiseen ruokaan.
Itse rakastan rosmariinia ja käytin sitä. Teki mieli puristaa joukkoon myös tuoretta sitruunaa oliiviöljyn seuraksi.
Tämän ruoan voit valmistaa myös pannulla liedellä tai grillivuoassa. Uunissa valmistettuna se on järkevää silloin kun uuni on muutenkin lämmitetty. Tee oma variaatiosi ja saat aina erilaisen ruoan. Käytä myös erimakuisia maustettuja öljyjä.
Advertising information
Ainekset
- 200 g fetajuustoa TAI
- 200 g salaattijuustoa (vaihtoehto)
- 200 g kirsikkatomaatteja TAI
- 200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruuna
Lisäksi:
- vettä
- 1 tl suolaa
- 250 g tuorepastaa
Valmistusohje
- Laita fetajuusto tai salaattijuusto uunivuokaan kokonaisena tai paloina.
- Laita joukkoon kirsikka- tai miniluumutomaatit.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Hienonna chili.
- Laita ainekset uunivuokaan.
- Ripottele joukkoon rosmariini.
- Pirskota pinnalle oliiviöljy ja sitruunan puristettu mehu.
- Kuumenna 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja tuorepasta. Anna kiehua kolme minuuttia. Valuta.
- Sekoita pasta muiden ainesten joukkoon ja tarjoa.
- Koristele uunifetapasta annokset halutessasi tuoreilla yrteillä.