Tattirisotto
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ½ dl oliiviöljy
- 50 g voi
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 300-400 g tattipalat
- 250 g risottoriisi
- 1 pullo Crowmoor Apple Dry -omenasiideri
- 3-4 dl vesi
- 1 kasvisliemikuutio
- mustapippurirouhe
- 200 g yrttituorejuusto
- suola
- tuore timjami
Valmista herkullinen tattirisotto alkupalaksi, lounaaksi tai pääruoaksi. Tatit voit korvata myös muilla metsäsienillä tai viljellyillä sienillä. Siitakesieni on myös aromikas ja toimii loistavasti. Kuiva omenasiideri antaa risotolle upean maun.
Tattirisotto
2-3 annosta
½ dl oliiviöljyä
50 g voita
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
300-400 g tatteja tai muita sieniä
250 g risottoriisiä
1 pullo Crowmoor Apple Dry -omenasiideriä
3-4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
200 g yrttituorejuustoa
(suolaa myllystä)
tuoretta timjamia
Kuumenna oliiviöljy ja voi kattilassa, mutta älä ruskista.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Lisää ne kattilaan. Kuullota hetki.
Hienonna tatit tai muut sienet ja lisää joukkoon. Kääntele, kunnes sienet pehmenevät.
Lisää risottoriisi ja kääntele hetki.
Lisää omenasiideri ja vesi, sekä kasvisliemikuutio. Anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes riisi on sopivan kypsää.
Mausta ruoka mustapippurilla ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele pinnalle tuoretta timjamia.
Tarjoa heti!