Punajuuri-pestopasta

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Punajuuri-pestopasta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään. Nauti punajuuri-pestopasta vaikka lounaaksi.

Advertising information

Video: Punajuuri-pestopasta

Ainekset

4 annosta
Punajuuripesto:
  • 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ½ dl pinjansiemeniä TAI
  • ½ dl cashewpähkinöitä (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 1-2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (250 g) tuorepastaa
Koristeluun:
  • tuoretta timjamia TAI
  • tuoretta rosmariinia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
  • Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
  • Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
  • Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
  • Tarjoa punajuuri-pestopasta heti!
  • Vinkki! Voit tarjota punajuuripestoa levitteenä, pizzan päällä. Voit myös sekoittaa keitetyn pastan joukkoon.
punajuuri-pestopasta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä