Parsarisotto
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 nippu tuoretta parsaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 3 dl risottoriisiä
- 2 rkl kasvisfondia
- 6 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 150 g mascarponejuustoa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Pinnalle:
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
- Leikkaa tankoparsasta tyvestä muutama sentti ja kuori kevyesti vartta kuorimaveitsellä.
- Kiehauta vesi, lisää suola ja parsat ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes parsassa on vielä puruvastusta.
- Valuta ja leikkaa parsat muutamaan osaan. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulisilppua.
- Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää kasvisfondi ja vettä vähän kerrallaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla.
- Lisää valkoviiniä. Lisää tarvittaessa lisää vettä tai valkoviiniä.
- Sekoita lopuksi joukkoon paloitellut parsat ja mascarponejuusto. Kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarjoa heti! Koristele annokset rucolalla.
- Tarjoa parsarisoton seuraksi halutessasi parmesaanijuustoa.