Kikherneoluella ryyditetty juureslasagne
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.
Kikherneoluella ryyditetty juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan ja mitä kaapista löytyy. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynsiä
- 2-3 palsternakka
- 3 porkkanaa
- 250 g juuriselleriä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 330 ml kikherneolutta
- 1 yrttiliemikuutio
- 500 g paseerattua tomaattia
- 70 g tomaattipyreetä
- maun mukaan tuoretta rosmariinia
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 200 g juustoraastetta
Pinnalle:
- 50 g juustoraastetta
- 6 lasagnelevyjä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon kikherneolut ja murenna yrttiliemikuutio.
- Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
- Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Kauppalista
Uusin Viikon ruokalista®
Viikon ruokalista® vko 52/2024
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin