Kasvislasagnette
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kesäkasviksista valmistat upean aromikkaan kasvislasagneten, jonka pastana voit käyttää toki myös isoja lasagnelevyjä. Voit vaihdella kasviksia oman kaapin sisällön tai makumieltymysten mukaan. Pavut voit korvata vaikkapa tomaattimurskalla. Huolehdi, että kastike pysyy mehevänä ja kosteana, jotta myös lopputulos on mehevää.
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
- 2 rkl öljyä
- 1 nippu kesäsipulia varsineen
- 1 nippu (n. 5 kpl) kesäporkkanoita
- 1 iso kesäkurpitsa
- 1 iso paprika
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 prk (380 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- lihamaustetta myllystä
- 200 g paprika-chili tuorejuustoa
- 1 prk hedelmäistä dippiä/salsakastiketta
- 2 dl vettä TAI
- 2 dl kermaa TAI
- 2 dl tomaattimurskaa (vaihtoehto)
- 150-200 g juustoraastetta
- suolaa
- n. 300 g Lasagne Piccolo pastaa TAI lasagnelevyjä
Valmistusohje
- Silppua kesäsipulit varsineen, paloittele porkkanat, kesäkurpitsa ja paprika, hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon pavut tomaattikastikkeessa.
- Rouhi joukkoon metsäistä lihamaustetta, joka nimestään huolimatta sopii erinomaisesti kaikenlaisten ruokien maustamiseen.
- Lisää paprika-chilituorejuusto, dippikastike, vesi, kerma tai tomaattimurska, sekä juustoraaste.
- Kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa
- Jaa kastike kerroksittain lasagne piccolon kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros.
- Kypsennä 175 asteessa uunissa 40-50 minuuttia.
- Tarjoa kasvislasagnette raikkaan salaatin tai itujen kanssa.
- Vinkki! Käytä ruoassa halutessasi erilaisia sieniä, munakoisoa ja yrttejä.