Kantarellilasagne
- 1 h 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia
- 1 iso sipuli
- 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
- 1 l kantarelleja (pienet kokonaisina, isommat paloiteltuna)
- 2 porkkanaa
- 1 pieni palsternakka
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl maitoa
- 1 tl provencen mausteseosta TAI muita kuivattuja yrttejä
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl viherpippuria
- 150-200 g juustoraastetta
- 5 lasagnelevyä
Valmistusohje
- Sulata voi tai margariini paistokasarissa.
- Kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut kantarellit.
- Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet ja jatka ainesten sekoittelua hetki.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja käännä ne ainesten joukkoon.
- Lisää maito, yrtit ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit.
- Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia ja lisää lopuksi juustoraaste.
- Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Anna kantarellilasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.