Jättirapurisotto

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Jättirapurisotto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Hetki

Jättirapurisotto valmistuu helposti valmiista salaattisekoituksista. Jättikatkaravut voit korvata myös kotoisammilla katkaravuilla. Lisää nekin loppuvaiheessa ja kuumenna.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl avorioriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio TAI
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 400 g jättikatkarapuja
  • 200 g yrttituorejuustoa TAI
  • 200 g chili-paprikatuorejuustoa (vaihtoehto)
  • 200 g Hetki Tulinen Wokmix
  • ½-1 ruukku tuoretta minttua
  • suolaa
Lisäksi:
  • parmesaanijuustoa
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

  • Ota ravut sulamaan huoneenlämpöön siksi aikaa kun esivalmistelet ruokaa. Voit tarvittaessa huuhdella ja valuttaa ravut lävikössä kuuman veden alla.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppua hetki.
  • Lisää riisi ja kääntele miedolla lämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  • Lisää valkoviini ja vesi vähän kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin. Murusta joukkoon liemikuutio.
  • Kun neste alkaa imeytyä, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut jättikatkaravut, sekä tuorejuusto ja tulinen wokmix.
  • Kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Hienonna joukkoon tuoretta minttua.
  • Tarjoa seuraksi parmesaanijuustoa lastuina ja sitruunalohkoja.
  • Koristele jättirapurisotto tuoreella mintulla.
  • Vinkki! Mausta ruokaa halutessasi ripauksella chilipaprikaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä