Jättirapurisotto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 dl avorioriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 6 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio TAI
- 1 kasvisliemikuutio
- 400 g jättikatkarapuja
- 200 g yrttituorejuustoa TAI
- 200 g chili-paprikatuorejuustoa (vaihtoehto)
- 200 g Hetki Tulinen Wokmix
- ½-1 ruukku tuoretta minttua
- suolaa
Lisäksi:
- parmesaanijuustoa
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
- Ota ravut sulamaan huoneenlämpöön siksi aikaa kun esivalmistelet ruokaa. Voit tarvittaessa huuhdella ja valuttaa ravut lävikössä kuuman veden alla.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää riisi ja kääntele miedolla lämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää valkoviini ja vesi vähän kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin. Murusta joukkoon liemikuutio.
- Kun neste alkaa imeytyä, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut jättikatkaravut, sekä tuorejuusto ja tulinen wokmix.
- Kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Hienonna joukkoon tuoretta minttua.
- Tarjoa seuraksi parmesaanijuustoa lastuina ja sitruunalohkoja.
- Koristele jättirapurisotto tuoreella mintulla.
- Vinkki! Mausta ruokaa halutessasi ripauksella chilipaprikaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.