Jalotofu-kasvislasagne
- 1 h 30 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 2 isoa porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
- 2-3 rkl auringonkukkaöljyä (vaihtoehto)
- 300 g marinoitua jalotofua
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 tl basilikaa TAI
- 1 tl oreganoa (vaihtoehto)
- 2 rkl maizenaa
- 200 g juustoraastetta
- 6 gluteenitonta lasagnelevyä
Valmistusohje
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Raasta kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Paloittele marinoitu Jalotofu ja lisää joukkoon. Kääntele varovasti.
- Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, basilika tai oregano. Kiehauta.
- Lisää vesi-maizenaseos ohuena nauhana höyryävään liemeen ja anna kiehua muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Tarkista maku.
- Vuoraa vuoka leivinpaperille.
- Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros.
- Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia.
- Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Tarjoa salaatin kanssa.
- Vinkki! Voit korvata gluteenittomat lasagnelevyt tavallisilla.