Herkkusienipasta
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä TAI
- 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ - 1 punainen chilipaprika
- 200 g herkkusieniä TAI
- 200 g ruskeita herkkusieniä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- ½ punainen paprika
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- muutama oksa tuoretta rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
- 4-5 dl ruokakermaa TAI
- 4-5 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 400 g tuorepastaa
Pinnalle:
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilipaprika ja paloittele herkkusienet. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele paprika.
- Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
- Lisää joukkoon paloiteltu ilmakuivattu kinkku ja riivi joukkoon tuoretta rosmariinia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää tuorepasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
- Tarkista maku. Rouhi tarvittaessa joukkoon vielä suolaa.
- Tarjoa herkkusienipasta heti ja seuraksi parmesaanijuustoa.