Omenainen lihapata
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Bonne
Nyt on aika kaivaa esille painekattila. Jos sellaista ei ole, valmista omenainen lihapata uunivuoassa ja lisää kypsennyksen aikana nestettä tarpeen mukaan. Paras lopputulos tulee pienellä lämmöllä kypsentäen, 100-150 asteessa useita tunteja. Uunissa valmistaessa laita aluksi nesteeksi vettä ja lisää omenasose vasta kypsennyksen viimeisen tunnin aikana.
Advertising information
Ainekset
3-4 annosta
- 500 g karjalanpaistilihaa
- nokare voita TAI
- 2 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
- ½ tl suolaa
- n. 10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 200 g herkkusieniä
- 2-3 porkkanaa
- 5 dl Bonne Omenasosetta
- 1 kasvisliemikuutio TAI
- 1 lihaliemikuutio (vaihtoehto)
- 100-150 g hillosipuleita
- n. 2 dl vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Kuumenna voi tai rypsiöljy painekattilassa tai uunin kestävässä padassa ja lisää lihapalat.
- Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Mausta suolalla. Lisää maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Paloittele herkkusienet lohkoiksi ja kuori ja paloittele porkkanat.
- Lisää ne joukkoon ja kääntele hetki.
- Lisää omenasose (paitsi uunissa kypsentäessä vesi ja omenasose vasta myöhemmin) ja murenna joukkoon kasvis- tai lihaliemikuutio.
- Lisää hillosipulit ja vesi. Laita painekattilaan kansi ja kypsennä noin 50 minuuttia, päästä paineet pois ja tarjoa.
- Vaihtoehtoisesti kypsennä miedolla lämmöllä uunin alimmalla ritilätasolla noin 4 tuntia tai kunnes liha on sopivan mureaa.
- Muista lisätä omenasose viimeisen tunnin aikana. Tarkista maku.
- Tarjoa lihapata perunoiden tai perunasoseen kanssa.