Lihacurry naudanlihasta

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g naudan paahtopaistia TAI
  • 400 g naudan sisäpaistia TAI
  • 400 g naudan ulkofilettä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
Paistamiseen:
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä TAI
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • ½ tl hienonnettua korianteria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • tuoretta korianteria TAI
  • tuoretta persiljaa
Kurkku-raita:
  • n. 10 cm kurkkua
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ tl (raastettuna) tuoretta inkivääriä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

  • Leikkaa liha poikkisyin suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljyä paistinpannussa, ruskista sipulit kullankeltaisiksi.
  • Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita pari minuuttia ja siirrä kattilaan.
  • Kuumenna pannussa tilkka öljyä, ruskista lihapalat ja siirrä nekin kattilaan yhdessä suolan ja tomaattimurskan kanssa.
  • Keitä ruokaa hiljalleen kannen alla noin kymmenen minuuttia.
  • Lisää kookosmaito ja jatka keittämistä ilman kantta vielä viitisen minuuttia.
  • Valmista kurkku-raita.
  • Raasta pesty kurkku karkeaksi raasteeksi ja puserra neste pois.
  • Sekoita jugurttiin inkivääri, suola ja kurkkuraaste.
  • Tarjoa kylmänä.
  • Tarjoa lisäksi naan-leipää.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä