Karjalanpaisti
- 20 min Työaika
- 9 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Karjalanpaisti on perinteinen suomalainen ruoka. Karjalanpaistia tarjoillaan niin erilaisissa juhlissa aina häistä hautajaisiin. Tämä pataruoan voit valmistaa perinteisesti uunissa haudutamalla tai painekattilassa. Mitä pidempään paistia hauduttaa uunissa, sitä mureampi lopputulos. Painekattilassa saat lähes, ellei paremman, lopputuloksen huomattavasti nopeammin. Tämä ohje on neljälle.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- n. 1 kg possun ja naudan paistipaloja (nk. karjalanpaisti) lihat
- suolaa
- 7-8 mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2-3 porkkanaa paloina
- 2-3 sipulia paloina
- vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
- Laita lihapalat uunivuokaan, ripottele pinnalle suola, lisää pippurit ja laakerinlehti.
- Laita vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää joukkoon porkkana- ja sipulipalat.
- Hauduta kypsäksi uunissa 150 asteessa 5-6 tuntia.
- Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.