Kesäkurpitsamuffinssit
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Kesäkurpitsamuffinssit on helppo leivonnainen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan.
Kesäkurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka mehevöittää niin suolaiset kuin makeatkin taikinat. Kuppikakuista saat erityisen meheviä lisäämällä taikinaan raastettua kesäkurpitsaa. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa ei kuitenkaan anna taikinaan makua.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
muffinssit:
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl muscovadosiirappia
- 4 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 1-2 tl kanelisokeria
Kuorrute:
- 200 g tuorejuustoa
- 3 dl Dansukker tomusokeria
- 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
- kanelisokeria
Valmistusohje
- Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja lusikoi jäähtyneiden muffinssien päälle.
- Ripottele pinnalle hieman kanelisokeria.
- Säilytä kesäkurpitsamuffinssit jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.