Joulukuusi-kuppikakut
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Joulukuusi-kuppikakut on joulumausteilla maustetttuja kuppikakkuja, jotka voit koristella helposti joulukuusen näköiseksi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta. Valmiit koristerakeet tekevät kuusista persoonallisia ja niiden koristeluun osallistuu mielellään lapsetkin.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 kananmunaa
- 2 dl Dansukker Fariinisokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1 ½ dl rypsiöljyä
Pinnalle:
- 500 g voita TAI
- 500 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 kananmuna
- 5-6 dl Dansukker tomusokeria
- vihreää geelimäistä elintarvikeväriä
- koristerakeita
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rypsiöljy ja sekoita.
- Jaa taikina muffinivuokiin siten, että taikinaa on vuoissa 2/3 vuoan tilavuudesta.
- Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kuohkeita ja saanut vähän väriä.
- Jäähdytä muffinit täysin.
- Valmista kuorrute.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi, kananmuna ja tomusokeri kuohkeaksi. Värjää lopuksi geelimäisellä elintarvikevärillä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes saat sopivan värisen tahnan.
- Laita pursotinpussiin tylla ja pursota täyte muffinien päälle keoksi. Koristele koristerakeilla.
- Säilytä kuppikakut jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.