Halloweenin kummitusmuffinit
- 25 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 200 g kurpitsaa esim. myskikurpitsaa
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia
- 2 kananmunaa
- 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
Lakritsikastike:
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g lakritsitoffeeta
- ½ dl Dansukker Tummaa siirappia TAI
- ½ dl Dansukker Ruokosokerisiirappia
- 25 g voita
- 2 kpl minttulakua
Valmistusohje
- Kuori kurpitsa ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
- Sulata voi tai margariini ja riko joukkoon munat. Lisää Siro erikoishieno sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, kanelisokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ainekset tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Valmista lakritsikastike.
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja lakritsifudget ja siirappi.
- Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes fudget sulaa. Liemi näyttää aluksi harmaalta, mutta sakenee kun keität sitä tarpeeksi pitkään. Valmis kastike on mustaa.
- Laita lopuksi kastikkeen joukkoon nokare voita.
- Lusikoi muffinien pinnalle lakritsikastiketta.
- Leikkaa minttulakut ohuiksi viipaleiksi ja aseta silmiksi.
- Tarjoa kummitusmuffinit!