Porkkanakakku uunivuoassa

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Porkkanakakku uunivuoassa
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Porkkanakakku on klassikko, jonka valmistus on äärimmäisen helppoa. Sen työläin osuus on porkkanoiden raastaminen. Porkkanakakku on myös kiitollinen tarjottava, sillä se säilyy mehevänä useita päiviä. Huomioi, että kuorrutuksen kanssa sitä tulee säilyttää jääkaapissa. Voit valmistaa porkkanakakun kakkuvuokaan, muffineiksi tai pellille. Mikäli haluat hieman paksumman levyversion, valmista se reunallisessa hieman uunipeltiä pienemmässä vuoassa. Muista vuorata vuoka leivinpaperilla.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 200 g sulatettua voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto) TAI
  • 2 dl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 3 ½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 3-4 porkkanaa
Kuorrutus:
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 50 g voita, huoneenlämpöinen
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon.
  • Mittaa joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
  • Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja kardemumma.
  • Kuori ja raasta porkkanat ja lisää joukkoon.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa uunipelti tai hieman uunipeltiä pienempi uunivuoka leivinpaperilla ja levitä taikina siihen.
  • Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.
  • Jäähdytä.
  • Vatkaa vaniljatuorejuusto, huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri keskenään.
  • Levitä porkkanakakkulevyn pinnalle.
  • Leikkaa porkkanakakku annospaloiksi ja tarjoa.
  • Vinkki! Voit koristella porkkanakakkua syötävillä kukilla, kuivatuilla kukilla tai mielesi mukaan.
Porkkanakakku uunivuoassa

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä