Perinteisiä joulureseptejä
- 12 h Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Joulu on perinteisten makujen aikaa. Siinä missä joku kattaa pöydän täyteen herkkuja, toista jo ahdistaa koko hössötys ja tekee mieli karata pois jouluksi. Ostat sitten ruokasi valmiina tai teet kaiken itse, pääasia on kuitenkin nauttia rakkaimpien seurasta ja rauhasta, joka usein unohtuu arjen kiireiden keskellä.
Tähän on koottu sivuston ehkä niitä perinteisimpiä joulureseptejä. Toki mukana voi olla muutama hieman modernimpi tuttavuus.
Kokoa niistä mieleisesi kokonaisuus ja nauti siitä mikä juuri sinulle on tärkeää. Perinteisesti tai tuunaten.
Mikäli näistä ei löydy mielestä annoskokonaisuutta, löydät lisää joulureseptejä esimerkiksi alla olevasta linkistä
Rauhallista ja herkullista joulun odotusta ja joulua!
Lisää joulureseptejäAdvertising information
Vaalea seljankukkaglögi
Glögin valmistaminen on helppoa ja edullista! Voit käyttää tavallista sekamehua, omenamehua, päärynämehua tai vaikkapa upean makuista seljankukkamehutiivistettä.
Lohimousse
Lohimousse on upea tahna jouluherkutteluun. Tarjoa alkupalaksi tai kätke jääkaappiin rasiaan ja sipaise leivän, suolakeksien tai muiden suolapalojen päälle pikkunälkään.
Savunmakuinen graavilohi
Savunmakuinen graavilohi on erittäin maukas vaihtoehto. Kannattaa kokeilla! Valmista perinteinen graavilohi samaan tapaan, mutta karkealla merisuolalla maustettuna.
Saaristolaisleipä
Saaristolaisleipä on tuttua pitopöydistä ja joulupöydästä. Leivän ominaismaku tulee kaljamaltaista ja reilusta siirappimäärästä. Leivän valmistus on kohotuksineen ja pitkine paistoaikoineen hieman aikaa vievää, mutta hämmästyttävän helppoa. Leivo kerralla useita leipiä ja anna joululahjaksi!
Jouluisa kalakakku
Jouluisa kalakakku on ruokaisa tarjottava joulupöydässä. Yön yli maustuessaan kakku on miellyttävän makuinen.
Punajuuri-vuohenjuustolaatikko
Punajuuri-vuohenjuustolaatikko on porkkanalaatikosta tuunattu versio, joka valmistetaankin vaihteeksi punajuuresta. Vuohenjuusto sopii punajuuren kaveriksi. Tämä ruoka on lempeän mieto.
Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko on helppo tehdä myös valmiista soseesta. Kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilla myydään erilaisia juuressoseita, joita käyttämällä oikaisee kivasti joululaatikoiden valmistuksessa.
Lanttulaatikko
Lanttulaatikko ja muut perinteiset joululaatikot ovat parhaimpia perinteisillä ohjeilla valmistettuna. Koristelussa voi kuitenkin käyttää kauniita jouluruokiin sopivia aineksia kuten tähtianiksia ja kanelitankoja.
Imelletty perunalaatikko
Valmista joulun klassikko imelletetty perunalaatikko helposti valmiista pakastemassasta. Muista antaa laatikon maustua rauhassa.
Inkivääri-kalkkunarulla
Inkivääri-kalkkunarulla on murea pikkujoulujen ja joulun tarjottava. Kuorrutteessa maistuvat inkivääri ja piparkakut
Joulukinkun valmistaminen
Valmista joulukinkku hyvissä ajoin. Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta. Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta.
Perinteinen sekahedelmäkiisseli
Perinteinen sekahedelmäkiisseli kuuluu useimpien jouluherkkuihin. Se onkin herkullista riisipuuron tai kermavaahtonokareen kanssa nautittuna.
Glögikiisseli
Glögikiisseli on jouluisen mausteinen kiisseli, jonka voit valmistaa mustaherukkamehuun joulumausteilla maustamalla, tai käyttää pohjana valmista glögitiivistettä.
Kerroskiisseli
Kerroskiisseli on juhlava kiisseli ja sopii juhlajälkiruoaksi. Karpalot ja vanilja yhdessä maistuvat taivaalliselta. Kerroskiisseleistä kannattaa valmistaa melko paksuja, jotta ne pysyvät tarjoilukulhossa päällekkäin sekoittumatta.
Glögipäärynät
Glögipäärynät maistuvat joulunajan jälkiruokana. Voit valmistaa ne edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
Riisipuuro
Riisipuuro on monen perheen herkku juuri jouluna. Kerroskattilassa valmistat riisipuuron palamatta.
Luumujäädyke
Luumujäädyke on helppotekoinen luumu-rahkaseos, jonka voit tarjota sellaisenaan tai pienissä annoskulhoissa tai jäädykevuoassa pakastettuna ja kumottuna jäädykkeenä.
Piparkakkujäädyke
Piparkakkujäädyke on joulun ihana jälkiruoka tai vierasvara, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.
Gluteenittomat joulutortut
Gluteenittomat joulutortut on kätevä leipoa puolikuun mallisiksi. Voit käyttää täytteenä muutakin kuin luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestäviä marmeladeja, kuten mustikka-, mansikka-, vadelma- tai appelsiinimarmeladia.
Rommi-rusinafudge
Kermainen rommi-rusinafudge on helppo valmistaa ja se on myös ihana pikkuvieminen esimerkiksi jouluna. Jos et välitä rommin ja rusinoiden mausta, jätä ne pois ohjeesta.
Glögi-valkosuklaaleivokset
Glögi-valkosuklaaleivokset kruunaavat joulunajan herkkupöydän. Nämä leivokset sopivat myös jouluaaton jälkiruoaksi, jotka voit valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.