Perinteisiä joulureseptejä

  • 12 h Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
rommi-rusinafudge
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Joulu on perinteisten makujen aikaa. Siinä missä joku kattaa pöydän täyteen herkkuja, toista jo ahdistaa koko hössötys ja tekee mieli karata pois jouluksi. Ostat sitten ruokasi valmiina tai teet kaiken itse, pääasia on kuitenkin nauttia rakkaimpien seurasta ja rauhasta, joka usein unohtuu arjen kiireiden keskellä.

Tähän on koottu sivuston ehkä niitä perinteisimpiä joulureseptejä. Toki mukana voi olla muutama hieman modernimpi tuttavuus.
Kokoa niistä mieleisesi kokonaisuus ja nauti siitä mikä juuri sinulle on tärkeää. Perinteisesti tai tuunaten.
Mikäli näistä ei löydy mielestä annoskokonaisuutta, löydät lisää joulureseptejä esimerkiksi alla olevasta linkistä

Rauhallista ja herkullista joulun odotusta ja joulua!

Lisää joulureseptejä

Advertising information

vaalea seljankukkaglögi

Vaalea seljankukkaglögi

Glögin valmistaminen on helppoa ja edullista! Voit käyttää tavallista sekamehua, omenamehua, päärynämehua tai vaikkapa upean makuista seljankukkamehutiivistettä.

Vaalea seljankukkaglögi
lohimousse

Lohimousse

Lohimousse on upea tahna jouluherkutteluun. Tarjoa alkupalaksi tai kätke jääkaappiin rasiaan ja sipaise leivän, suolakeksien tai muiden suolapalojen päälle pikkunälkään.

Lohimousse
Savunmakuinen graavilohi

Savunmakuinen graavilohi

Savunmakuinen graavilohi on erittäin maukas vaihtoehto. Kannattaa kokeilla! Valmista perinteinen graavilohi samaan tapaan, mutta karkealla merisuolalla maustettuna.

Savunmakuinen graavilohi
Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on tuttua pitopöydistä ja joulupöydästä. Leivän ominaismaku tulee kaljamaltaista ja reilusta siirappimäärästä. Leivän valmistus on kohotuksineen  ja pitkine paistoaikoineen hieman aikaa vievää, mutta hämmästyttävän helppoa. Leivo kerralla useita leipiä ja anna joululahjaksi!

Saaristolaisleipä
jouluisa kalakakku

Jouluisa kalakakku

Jouluisa kalakakku on ruokaisa tarjottava joulupöydässä.  Yön yli maustuessaan kakku on miellyttävän makuinen.

Jouiluisa kalakakku
punajuuri-vuohenjuustolaatikko

Punajuuri-vuohenjuustolaatikko

Punajuuri-vuohenjuustolaatikko on porkkanalaatikosta tuunattu versio, joka valmistetaankin vaihteeksi punajuuresta. Vuohenjuusto sopii punajuuren kaveriksi. Tämä ruoka on lempeän mieto.

Punajuuri-vuohenjuustolaatikko
porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on helppo tehdä myös valmiista soseesta. Kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilla myydään erilaisia juuressoseita, joita käyttämällä oikaisee kivasti joululaatikoiden valmistuksessa.

Porkkanalaatikko
perinteinen lanttulaatikko

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko ja muut perinteiset joululaatikot ovat parhaimpia perinteisillä ohjeilla valmistettuna. Koristelussa voi kuitenkin käyttää kauniita jouluruokiin sopivia aineksia kuten tähtianiksia ja kanelitankoja.

Lanttulaatikko
imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Valmista joulun klassikko imelletetty perunalaatikko helposti valmiista pakastemassasta. Muista antaa laatikon maustua rauhassa.

Imelletty perunalaatikko
inkivääri-kalkkunarulla

Inkivääri-kalkkunarulla

Inkivääri-kalkkunarulla on murea pikkujoulujen ja joulun tarjottava. Kuorrutteessa maistuvat inkivääri ja piparkakut

Inkivääri-kalkkunarulla
joulukinkku

Joulukinkun valmistaminen

Valmista joulukinkku hyvissä ajoin. Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta. Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta.

Joulukinkun valmistaminen
Perinteinen sekahedelmäkiisseli

Perinteinen sekahedelmäkiisseli

Perinteinen sekahedelmäkiisseli kuuluu useimpien jouluherkkuihin. Se onkin herkullista riisipuuron tai kermavaahtonokareen kanssa nautittuna.

Perinteinen sekahedelmäkiisseli
glögikiisseli

Glögikiisseli

Glögikiisseli on jouluisen mausteinen kiisseli, jonka voit valmistaa mustaherukkamehuun joulumausteilla maustamalla, tai käyttää pohjana valmista glögitiivistettä.

Glögikiisseli
kerroskiisseli

Kerroskiisseli

Kerroskiisseli on juhlava kiisseli ja sopii juhlajälkiruoaksi. Karpalot ja vanilja yhdessä maistuvat taivaalliselta. Kerroskiisseleistä kannattaa valmistaa melko paksuja, jotta ne pysyvät tarjoilukulhossa päällekkäin sekoittumatta.

Kerroskiisseli
glögipäärynät

Glögipäärynät

Glögipäärynät maistuvat joulunajan jälkiruokana. Voit valmistaa ne edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Glögipäärynät
riisipuuro

Riisipuuro

Riisipuuro on monen perheen herkku juuri jouluna. Kerroskattilassa valmistat riisipuuron palamatta.

Riisipuuro
luumujäädyke

Luumujäädyke

Luumujäädyke on helppotekoinen luumu-rahkaseos, jonka voit tarjota sellaisenaan tai pienissä annoskulhoissa tai jäädykevuoassa pakastettuna ja kumottuna jäädykkeenä.

Luumujäädyke
piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke on joulun ihana jälkiruoka tai vierasvara, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.

Piparkakkujäädyke
gluteenittomat joulutortut

Gluteenittomat joulutortut

Gluteenittomat joulutortut on kätevä leipoa puolikuun mallisiksi. Voit käyttää täytteenä muutakin kuin luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestäviä marmeladeja, kuten mustikka-, mansikka-, vadelma- tai appelsiinimarmeladia.

Gluteenittomat joulutortut
rommi-rusinafudge

Rommi-rusinafudge

Kermainen rommi-rusinafudge on helppo valmistaa ja se on myös ihana pikkuvieminen esimerkiksi jouluna. Jos et välitä rommin ja rusinoiden mausta, jätä ne pois ohjeesta.

Rommi-rusinafudge
glögi-valkosuklaaleivokset

Glögi-valkosuklaaleivokset

Glögi-valkosuklaaleivokset kruunaavat joulunajan herkkupöydän. Nämä leivokset sopivat myös jouluaaton jälkiruoaksi, jotka voit valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Glögi-valkosuklaaleivokset

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä