Joulumenu
- 8 h Työaika
- 18 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Iloista joulun aikaa!
Hellapoliisi-sivustolta löydät runsaasti jouluunkin sopivia reseptejä.
Olen koonnut tähän tuttuja ja muutamia uusia makuja ehdotukseksi joulupöytään. Vältä turhaa stressiä ja hanki osa valmiina tai puolivalmiina ja keskity tekemään niitä erityisiä herkkuja, jotka juuri sinulle ja perheellesi merkitsevät. Katso myös Hellapoliisin uusimmat reseptit. Joulumenuun sopivia reseptejä tulee sivustolle lähes päivittäin aina jouluun asti. Joulu on ennen kaikkea tunnelma. Sytytä kynttilät ja nauti joulun tunnelmasta.
Oikein ihanaa joulun aikaa!
Advertising information
Ainekset
Jouluinen graavilohi
Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon.
Mitäpä jos maustaisit graavilohen hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa jouluinen graavilohi saaristolaisleivän kanssa.
Lasimestarin silli
Lasimestarin silli on tuttu joulun alkupalapöydästä. Valmista hyvissä ajoin valmiiksi, viimeistään kolme päivää ennen tarjoilua.
Juhlapöydän rosolli
Rosolli kuuluu joulupöytään, kuten monilla myös erilaisiin pitopöytiin. Sen valmistus saattaa tuntua työläältä, mutta nyt voit oikaista. Lopputulos on tyylikäs ja näyttävä ja maku yhtä ihana kuin aina. Hyödynnä Nevalan perunan kypsät ja sellaisenaan käyttövalmiit pariisinperunat tähän rosolliin.
Vegaaninen tofukinkku
Joulupöydän vegaaninen kinkku valmistetaan tofusta. Helppotekoinen kinkku voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Voit toki valmistaa sen myös samana päivänä.
Punajuuri-homejuustolaatikko & bataattilaatikko
Leivinpaperin avulla voit osastoida uunivuokia ja valmistaa useampaa joululaatikkoa samaan uunivuokaan. Voit valmistaa joululaatikot jokaiselle tarjoilupäivälle omiin vuokiin. Näin vuoat säilyvät siisteinä ja vievät myös pöydässä vähemmän tilaa. Katso kuinka hauskalta vuoka näyttää!
Lisäksi leivinpaperi pitää vuoan puhtaana ja tiskaus on helppoa.
Imelletty perunalaatikko
Jouluruokien takia ei kannata murehtia, sillä kaupoista löytyy nykyisin erilaisia tuotteita helpottamaan joulustressiä.
Jos valmiiden joululaatikoiden nostaminen pöytään saa tuntemaan syyllisyyttä, kokeile soseita, joista osa on jo maustettukin valmiiksi.
Porkkanalaatikko
Kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilla myydään erilaisia juuressoseita, joita käyttämällä oikaisee kivasti joululaatikoiden valmistuksessa. Seuraavasta ohjeesta valmistat annoksen kahden litran vetoiseen vuokaan. Pienennä tai suurenna ohjetta tarpeen mukaan.
Lanttulaatikko, maidoton, gluteeniton
Perinteiset joululaatikot voit valmistaa myös gluteenittomaksi ja maidottomaksi, jolloin ne sopivat yhä useamman ruokavalioon. Mikäli haluat, voit toki käyttää myös tavallisia korppujauhoja ja kuohukermaa tai ruokakermaa. Herkullinen lanttulaatikko on maustettu Herbamare yrtti-merisuolalla ja makeutta laatikko saa siirapista.
Appelsiini-kalkkunarulla, appelsiini-kermakastike ja uunipunajuuret
Appelsiinilla maustettu kalkkunarulla on upea joulupöydän ruoka. Tarjoa seuraksi lempeän maukas appelsiini-kermakastike ja ihanat uunipunajuuret. Muista vuorata vuoka leivinpaperilla. Selviät jälkitöistä vuokaa hankaamatta!
Perinteinen joulukinkku
Joulupöydän odotetuin herkku lienee joulukinkku. Kinkun paistamista kannattaa pohtia riittävän ajoissa, jotta kinkku onnistuu varmasti.
Ota pakastekinkku sulamaan jo hyvissä ajoin. 8-12 kiloinen kinkku vaatii sulatusaikaa jopa 4-5 päivää, pienempikin muutaman päivän. Kinkku tulee sulattaa aina jääkaapissa.
Kinkun paistaminen meheväksi onnistuu leivinpaperiin käärittynä. Kokeile!
Mustikkaglögi
Jouluna herkutellaan myös upeilla kotimaisilla glögeillä. Bonne mustikkamehusta valmistat helposti ihastuttavan glögijuoman. Kokeile myös muita Bonne mehuja.
Jouluinen Rex-kakku
Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä. Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella.
Brie-juusto ja hedelmäkompotti
Tummina syys- ja talvi-iltoina maistuu täyteläiset juustot. Juustojen makuparina voit tarjota hilloja ja hedelmiä. Tämä annos toimii illanistujaispöydässä helppona suolaisen makeana tarjottavana, jonka hedelmiä voit halutessasi esikypsentää hieman ennen kuin lisäät juuston lämpenemään. Lisämakua saat lorauttamalla joukkoon appelsiinilikööriä. Upean kermaisen President Brie kiilapalan pinnalla on ohut valkohomekerros.
Baileys Panna Cotta
Panna Cotta on överi-ihana jälkiruoka, jonka valmistus on helppoa. Tämän jälkiruoan kruunaa pehmeä kermaavaahto, makea kinuskikastike, rapea marenki, makea maitosuklaa ja Baileysilla kostutetut kandisokerikeksit. Valmista Panna Cotta halutessasi jo edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään ja koristele hetki ennen tarjoilua.
Gluteenittomat piparkakut
Piparkakut kuuluvat joulun aikaan. Niiden nauttiminen onnistuu myös gluteenittomasti. Taikina on helppo käsitellä ja leipoa. Kokeile!
Mustaherukka-glögijuustokakku
Mustaherukka-glögijuustokakku on mainio joulunajan jälkiruokakakku. Voit käyttää mustaherukkamehun tilalla myös valmista, vahvaa glögiä.
Piparkakku-suklaamousse
Piparkakuilla maustettu suklaamousse on jouluaterian makea päätös. Tämä jälkiruoka on niin täyteläinen, että pienikin annos riittää.
Nutella-jättijoulutorttu
Nutella-jättijoulutorttu on mainio tarjottava kun yllätysvieraat saapuvat tai olet kyllästynyt näpertelyyn. Tämän esivalmistelu käy nopeasti ja kun laitat täytteet lehtitaikinakäännösten päälle, torttu myös pysyy kiinni.