Hellapoliisi@Eveo: Vieraana Maiju Hannolin – reseptit

  • 45 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
eveo: kasvissosekeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi@Eveo K01J01: Reseptit

Nämä reseptit on toteutettu Eveo tv-kanavalla Hellapoliisin keskustelevassa ruokaohjelmassa, jossa vieraana on Maiju Hannolin.
Hellapoliisi on uusi, viikoittainen tunnin mittainen ruokaohjelma, jossa annetaan aikaa ruoanlaitolle sekä antoisille keskusteluille.

Ohjelmassa valmistetaan: kasvissosekeitto, gluteenittomat perunarieskat ja marinoidut marjat. Katso Eveon ohjelmakartta sekä muita lisätietoja kanavasta alla olevasta linkistä:

Katso lisätietoja EVEOSTA tästä

Advertising information

Hellapoliisi@Eveo: Vieras Maiju Hannolin (@pinkitkorkokengat)

Ota Maijun Instagram seurantaan
eveo: kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto

Sosekeitot sopivat kaikkina vuodenaikoina tarjottavaksi ja erityisen herkulliselta ne maistuvat syksyn pimeydessä ja talven kylmyydessä. Juurekset ovat silloin erityisen edullisia ja voit hyödyntää niitä omien mieltymysten mukaisesti. Käytä jääkaapin jo hieman nahistuneet juurekset keittoon ja lisää toisinaan jotakin ihan uutta ainesta ja löydä omat suosikkisekoituksesi. Peruna antaa keitolle rakennetta, joten suosittelen lisäämään aina jonkin verran perunaa kasvissosekeittoon.

Ainekset

4 annosta
4 annosta
  • 7 perunaa (jauhoinen lajike)
  • 5 porkkanaa
  • 1 keskikokoinen juuripersilja
  • 1-2 sipulia
  • vettä kunnes kasvikset peittyy
  • 1 kasvisliemikuutio, gluteeniton
  • 100 g sulatejuustoa TAI
  • 1 dl kuohukermaa TAI
  • 1 dl tai ruokakermaa
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • maun mukaan suolaa

Valmistusohje

  • Kuori perunat, porkkanat, sipulit ja juuripersilja ja paloittele ne.
  • Laita kattilaan ja laske päälle vettä sen verran että peittyvät.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes pehmenevät.
  • Valuta liemi talteen ja soseuta kasvikset.
  • Lisää lientä kunnes saat sopivan sakean keiton.
  • Lisää sulatejuusto tai kerma ja tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoa höyrävän lämpimänä.

Gluteenittomat perunarieskat

Perunarieskat kannattaa valmistaa aterialta ylijääneestä perunasoseesta. Mutta herkuttelun makuun pääset myös hyödyntämällä pakasteperunasosetta tai perunasosejauheita.
Gluteenittomiin perunarieskoihin käytetään tietysti gluteenitonta jauhoseosta.

Ainekset

4 annosta
6-8 kpl
  • 3 dl valmista perunasosetta
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl vihreää pestoa TAI
  • 2-3 rkl punaista pestoa (vaihtoehto)
  • 2 dl juustoraastetta
Pinnalle:
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita perunasose kulhoon ja sekoita joukkoon gluteenittomat jauhot, kananmuna, ripaus suolaa, pesto ja juustoraaste.
  • Kääntele taikina tasaiseksi.
  • Pyöritä pieniksi palloiksi ja litistä leivinpaperin päälle rieskoiksi.
  • Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Vinkki! Voitele voisulalla ennen tarjoilua

Marinoidut marjat

Marinoidut marjat sopivat välipalaksi ja jälkiruoaksi. Voit hyödyntää niissä tuoreita ja pakastettuja marjoja.
Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Hienostuneen maun saat, kun lisäät valmiin annoksen päälle hieman murennettua halvaa.

Ainekset

4 annosta
4 annosta
  • 4-6 dl marjoja
  • 1-2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaus vaniljaa
Lisäksi:
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  • Laita marjat kulhoon ja hienonna joukkoon minttua.
  • Valuta sekaan balasmicoa ja mausta vielä halutessasi vaniljalla.
  • Sekoita varovasti.
  • Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä