Hellapoliisi: Makumatkalla@Eveo: Mökkiunelmia ja kyyttösalaattia
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Ensimmäisessä Hellapoliisi makumatkalla ohjelmassa kokkailimme Mikkelin Kiinteistömaailmassa työskentelevän ja palkitun kiinteistövälittäjä Merja Kauston kanssa. Valmistimme ruokaa Mikkelin lähitilojen raaka-aineista mökillämme Mikkelin Haukivuorella. Juttelimme samalla suomalaisten mökkiunelmista.
Tällä kertaa valmistimme ruokaisan salaatin, joka sopii tarjottavaksi million tahansa. Hyödynsimme mahdollisimman paljon lähitilojen raaka-aineita ja siksi voitkin käyttää hyvin aineksia, joita itse saat läheltä. Kaikki reseptin ainekset ovat korvattavissa jollain toisella vastaavalla ja osan voi jättää myös pois, jos sellaista ei ole käsillä.
Advertising information
Menu
Ruokaisa kyytönlihasalaatti
Mustikka-minttujuoma
Paistettua kuhaa
Mansikka-kaurajälkiruoka
Ainekset
Ruokaisa kyytönlihasalaatti
- 2 l 2 l vettä
- 1 rkl 1 tl suolaa
- 500 g 200 g pastaa
- 2 kypsää palsternakkaa
- 3-5 kypsää porkkanaa
- ½ dl hunajaa
- 2-3 tomaattia
- 1 avomaankurkku
- 1 nippu kevätsipulia
- 200 g kyytön leppäsavupaistia
- pala vesimelonia
- 150-200 g kermajuustoa TAI
- 150-200 g chilillä maustettua juustoa
- 1-2 ruukkua persiljaa tai muuta yrttiä
- 2-3 rkl kuivattua nokkosta
- ¾ dl öljyä tai tarpeen mukaan
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää pasta.
- Keitä noin 7-8 minuuttia tai kunnes pasta on riittävän kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Leikkaa kypsät palsternakat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Laita ne pannulle ja ja lisää hunaja. Kääntele hetki ja nosta sivuun.
- Leikkaa tomaatit ja avomaankurkku sopiviksi suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.
- Leikkaa kyytön leppäsavupaisti pieniksi kuutioiksi. Paloittele vesimeloni. Leikkaa vielä juusto kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään.
- Laita persilja leikkurinterällä varustettuun kulhoon ja lisää kuivattu nokkonen. Lisää öljy ja suola ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Sekoita salaatin joukkoon.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Mustikka-minttujuoma
Ihana kesäjuoma valmistuu muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset
- 1 l mustikkamehua
- 1 l kivennäisvettä TAI
- sitruunalimonadia
- 1 ruukku minttua TAI
- 1 ruukku rosmariinia (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Sekoita mustikkamehu ja kivennäisvesi tai sitruunalimonadi ja minttu tai rosmariini keskenään.
- Lisää tarvittaessa jääpaloja.
Paistettua kuhaa
Paikallinen kala on ihana kesäruoka. Mikäli et itse kalasta, löydät lähikalaa varmasti kalastajalta tai lähikaupasta.
Ainekset
- nokare voita
- 4 kuhafileetä
- suolaa
- (sitruunaviipaleita)
Valmistusohje
- Sulata nokare voita pannulla ja anna ruskistua hetki.
- Paista kalafileet molemmin puolin ja mausta suolalla.
- Voit tarjota seuraksi myös sitruunaviipaleita.
- Tarjoa seuraksi varhaisperunoita.
Mansikka-kaurajälkiruoka
Nämä helpot jälkiruoat maistuvat kesällä. Karamellisoitua kondensoitua maitoa löydät hyvin varustelluista marketeista. Kaurakeksit tai kauralastut sopivat erinomaisesti mansikoiden kanssa.
Ainekset
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 prk (400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- ½ l mansikoita
- 12 kauralastuja tai kaurakeksiä
Valmistusohje
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
- Laita kerroksittain kermavaahto, karamellisoitu maito, paloitellut mansikat ja murennetut kauralastut kerroksittain juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
- Tarjoa!