Halloumiranskalaiset, lohkoperunat ja coleslaw
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Heinz
Illanistujaisiin tai vaikka viikonlopun herkutteluun sopii ihastuttavat halloumijuustosta tehdyt ranskalaiset, rapeat lohkoperunat ja upean makuinen coleslaw. Kylkeen muutama herkullinen dippikastike ja koko komeus on valmis tarjottavaksi.
Oletko ketsupin ystävä? Haluaako lapset ketsuppia jokaiseen ruokaan? Ei hätää, nimittäin Heinz on tuonut valikoimiin ketsupin, jossa ei ole lainkaan lisättyä sokeria, suolaa, säilöntä- ja väriaineita. Ketsuppi on myös gluteeniton ja vegaaninen. Nyt ei tarvitse rajoittaa enää ketsupin käyttöä!
Heinzin valikoimista löydät myös sopivan kokoisen majoneesipullon, josta voi helposti pusertaa lisämakua erilaisiin ruokiin ja dippailuun. Lempeän makuinen majoneesi sopii moneen. Kokeile sellaisenaan tai vaikka yrteillä tai erilaisilla mausteilla maustettuna.
Advertising information
Video:
Ainekset
Lohkoperunat:
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ½-1 tl (tai maun mukaan) chilihiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Aloita valmistelemalla perunat.
- Pese perunat ja leikkaa kuorineen lohkoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja laita perunoiden joukkoon.
- Mausta vielä suolalla ja chilihiutaleilla.
- Valuta joukkoon vielä rypsiöljy ja sekoita ainekset.
- Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Valmista sillä välin coleslaw.
Ainekset
Coleslaw:
- 300 g varhaiskaalia
- 2 porkkanaa
- 1 dl jogurttia
- 2 dl Heinz Seriously Good majoneesi
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl viinietikkaa
- 2 tl sinappia
Valmistusohje
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja raasta porkkanat ja lisää kaalin joukkoon.
- Sekoita jogurtti, Heinz majoneesi, suola, mustapippuria, hunaja ja viinietikka keskenään ja tarkista maku.
- Sekoita kastike raasteen joukkoon.
Ainekset
Halloumiranskalaiset:
- 3 pkt halloumijuustoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- rypsiöljyä (paistamiseen)
Valmistusohje
- Poista halloumijuustot pakkauksistaan ja huuhtele halutessasi. Kuivaa talouspaperilla.
- Leikkaa halloumijuusto sormen paksuisiksi tikuiksi.
- Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot, suola ja paprikajauhe keskenään ja kääntele juustopalat jauhoseoksessa.
- Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja paista juustot välillä käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä.
- Valmista seuraksi dippikastikkeet.
Ainekset
Dippikastike 1:
- Heinz Seriously Good majoneesia
- Heinz Tomaattiketsuppi ei lisättyä sokeria ja suolaa
Dippikastike 2:
- Heinz Seriously Good majoneesia
- kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä
Dippikastike 3:
- Heinz Seriously Good majoneesia
- chilihiutaleita
Valmistusohje
- Laita Heinz majoneesia pieniin kulhoihin ja sekoita majoneesin joukkoon kuivattuja yrttejä, chilihiutaleita ja Heinz ketsuppia.
- Tarjoa myös ketsuppia ja majoneesia dippikastikkeeksi sellaisenaan.
- Herkuttele hyvässä seurassa!