Sitruunainen marja-marenkitorttu

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Sitruunainen marja-marenkitorttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Valmista ihana sitruunainen marenkitorttu, jonka marenkiin on kätketty ihania pakastemarjoja. Voit vaihtaa täytteitä sesonkien mukaan. Kokeile myös vaikkapa pähkinä-suklaalevitettä tai lakritsilevitettä.

Maaliskuussa vietämme kansainvälistä naistenpäivää. Kevään juhlahetket alkavat muutenkin olla käsillä. Oikaisemallakin saat aikaiseksi superherkullisen tarjottavan.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
  • 340 g sitruuna- tai limetahnaa
Marja-marenki:
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • ¾ dl sokeria
  • 3 dl pakastemarjasekoitusta

Valmistusohje

  • Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontahetkeä. Kiireessä voit laittaa jäisen taikinan mikroaaltouuniin hetkeksi ja sulattaa puolen minuutin erissä käsiteltäväksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
  • Lusikoi torttulevyn päälle sitruuna- tai limetahnaa.
  • Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten vähän kerrallaan, kunnes saat kestävän valkoisen marengin.
  • Sekoita joukkoon pakastemarjat. Lusikoi marja-marenki täytteen päälle ilmavasti.
  • Laita piirakka 250-300 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja vahdi uuniluukulla.
  • Piirakka on valmis kun pinnalla on kauniita ruskeita pilkkuja. Nämä tulevat kovassa lämmössä hyvin nopeasti.
  • Jäähdytä sitruunainen marja-marenkitorttu ja tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä