Sitruunainen marja-marenkitorttu
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Valmista ihana sitruunainen marenkitorttu, jonka marenkiin on kätketty ihania pakastemarjoja. Voit vaihtaa täytteitä sesonkien mukaan. Kokeile myös vaikkapa pähkinä-suklaalevitettä tai lakritsilevitettä.
Maaliskuussa vietämme kansainvälistä naistenpäivää. Kevään juhlahetket alkavat muutenkin olla käsillä. Oikaisemallakin saat aikaiseksi superherkullisen tarjottavan.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
- 340 g sitruuna- tai limetahnaa
Marja-marenki:
- 2 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl sokeria
- 3 dl pakastemarjasekoitusta
Valmistusohje
- Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontahetkeä. Kiireessä voit laittaa jäisen taikinan mikroaaltouuniin hetkeksi ja sulattaa puolen minuutin erissä käsiteltäväksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
- Lusikoi torttulevyn päälle sitruuna- tai limetahnaa.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten vähän kerrallaan, kunnes saat kestävän valkoisen marengin.
- Sekoita joukkoon pakastemarjat. Lusikoi marja-marenki täytteen päälle ilmavasti.
- Laita piirakka 250-300 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja vahdi uuniluukulla.
- Piirakka on valmis kun pinnalla on kauniita ruskeita pilkkuja. Nämä tulevat kovassa lämmössä hyvin nopeasti.
- Jäähdytä sitruunainen marja-marenkitorttu ja tarjoa!