Marjaisa pähkinämarenkikakku
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 125 g hasselpähkinäjauhetta
- 2 dl Dansukker Fariinisokeria
- 5 kananmunan valkuaista
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Marjamousse:
- 1½ dl mustikoita
- 1½ dl vadelmia
- 1 dl vettä
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- + 2 rkl vettä
- 4 dl kuohukermaa TAI
- 4 dl vispikermaa
Pinnalle:
- Dansukker tomusokeria
- tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita)
Valmistusohje
- Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.
- Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten Siro erikoishieno sokeri vähän kerrallaan. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos.
- Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi.
- Kypsennä 150-asteessa uunissa alaritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte.
- Mittaa marjat, vesi ja Siro erikoishieno sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana keskenään sekoitettu maissitärkkelys ja vesi ja anna kiehua 2-3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.
- Vaahdota kuohukerma tai vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman Siro erikoishienoa sokeria.
- Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan pitkittäin.
- Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta pinnalle vielä kolmas pohjaosa ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
- Koristele tuoreilla marjoilla.
- Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.